Σελίδες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μόνο για τις τράπεζες φρόντισε ο κ. Παπαδήμος.!!!!!!!!!!!!!


Μόνο για τις τράπεζες φρόντισε ο κ. Παπαδήμος.!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας θα βγει πρωθυπουργός και θα καταργήσει το Μνημόνιο. Ούτε γνωρίζουμε αν ο Σαμαράς ή κάποιος άλλος θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός και ο επόμενος τσάρος της οικονομίας θα παραλάβουν μια οικονομία πλήρως κατεστραμμένη και παρά το γεγονός ότι είμαστε 2,5 χρόνια μέσα στο Μνημόνιο.

Η… ειδικού σκοπού κυβέρνηση Παπαδήμου για το μόνο που ενδιαφέρθηκε ήταν πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άφησε, όμως, να διαλύεται απότομα ο φορεισπρακτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση των εσόδων, κατά 50% τους τελευταίους μήνες. Και σ’ αυτό δε φταίει μόνο η προεκλογική περίοδος.

Φταίει η κυβέρνηση που άφησε να συμβούν τα διαλυτικά φαινόμενα στο κράτος. Που είναι ο κ. Σαχινίδης; Μέχρι προχθές δεν ήταν στην πλατεία Συντάγματος; Μήπως ήταν δύσκολο να δώσει εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων και των εισπράξεων;


Οι εφορίες τι κάνουν τόσο καιρό, οι διευθυντές τους που είναι; Αν δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε σπίτι τους.

Και γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ανέβαλε την αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ; Γιατί έδωσε παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και γιατί μετέθεσε για αργότερα τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων; Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν αποσταλεί 800.000 δηλώσεις και φέτος μόνο 40.000, επομένως τι τους φταίει και τα ταμεία είναι άδεια;

Προφανώς το έκαναν για να μην πάει ο κόσμος πιο δυσαρεστημένος στις κάλπες και μαυρίσει ακόμη περισσότερο τους γνωστούς πολιτικούς, έτσι όμως δε γίνεται χώρα.

Ασφαλώς και δεν πληρώνει κανείς και κανέναν. Πώς να το κάνουν άραγε, αφού οι περισσότεροι είναι με άδειες τσέπες; Βεβαίως υπάρχουν και οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν περιμένοντας πότε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτοί, όμως, αν υπήρχε ένα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να τους κλείσει στην φυλακή.

Όποιοι και να φταίνε η ουσία είναι μία: Η οικονομία την επόμενη των εκλογών θα μοιάζει με τα… Ψαρά μετά την πυρπόλησή τους από τους Τούρκους. Καμένη γη ίσως είναι λίγο να το αναφέρουμε. Άλλωστε κι άλλα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας έχουν διαλυθεί. Ο τουρισμός έχει πέσει πάνω από 50%, η οικοδομή έχει καταρρεύσει, η επιχειρηματικότητα έχει καταστραφεί.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα φαινόμενα είναι τραγικά και οδηγούν την Ελλάδα πιο κοντά στην χρεοκοπία.

Εκτός κι αν γίνονται θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: