Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

«Πέρασε» στη Βουλή η χρηματοδότηση των κομμάτων..!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΣΧΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΟΥΛΑ ΣΑΣ.!!!1

«Πέρασε» στη Βουλή η χρηματοδότηση των κομμάτων..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές και «όχι» 56 - Πολλές και ηχηρές οι «απουσίες»
Με 155 ψήφους υπέρ, 56 ψήφους κατά και 3 ψήφους «παρών» ψηφίστηκε η τροπολογία για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων.

Κύριο χαρακτηριστικό της ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει το ΛΑΟΣ είναι οι απουσίες 86 βουλευτών.

Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Ιωάννης Ζιώγας.


Από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν οι Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή Τέντε, ενώ μεταξύ των «ηχηρών» απουσιών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήταν των Γιάννη Ραγκούση, Βάσως Παπανδρέου, Θεόδωρου Πάγκαλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Φωτεινής Πιπιλή.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Καρατζαφέρης, Ντόρα Μπακογιάννη και Πάνος Καμμένος «ξιφούλκησαν» κατά της τροπολογίας, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Ειδικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας με το οποίο συνηγόρησαν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Καμμένος.


Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο Πάνος Καμμένος που χαρακτήρισε προκλητική την τροπολογία, θέση που όπως είπε μετέφερε και σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τον υπαινιγμό ότι η πρόταση της αντισυνταγματικότητας τέθηκε από την κυρία Μπακογιάννη «όχι για λόγους ουσίας αλλά επί τη βάσει των δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου», διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: