Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μόνο στην Ελλάδα..!!!!!!!!!

Μόνο στην Ελλάδα τών πολιτικών σκοπιμοτήτων, τής ελλιπούς προετοιμασίας και τού δημοσιοϋπαλληλικού ωχαδελφισμού συμβαίνει να εξαναγκάζεται ο Πρωθυπουργός τής χώρας να διαπραγματεύεται με απλούς υπηρεσιακούς παράγοντες τού ΔΝΤ,

τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τής ΕΚΤ και, επιπλέον, να μην μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία μαζύ τους.
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει
διαπραγμάτευση πρωθυπουργού με τεχνοκράτες υπαλλήλους. Και εάν τυχόν παραστεί ανάγκη, όπως είχε γίνει άπαξ στην Πορτογαλία, η συνάντηση -και βεβαίως όχι διαπραγμάτευση- έχει πολύ περισσότερο πολιτική χροιά και είναι τόσο καλά προετοιμασμένη ώστε να υπάρχει οριστική συμφωνία.

Εδώ, Υπουργοί, Υπηρεσίες, και κάποιοι άλλοι εμπλεκόμενοι, μάλλον έκαναν την ηλίθια σκέψη ότι οι εκπρόσωποι τής τρόϊκα δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν σε έναν πρωθυπουργό να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Και όμως έγινε.

Και εμφανίζεται ο Πρωθυπουργος, και επιπλέον ελάχιστες ώρες πριν βρεθεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκτεθειμένος και "ηττημένος" από τους απλούς υπηρεσιακούς τεχνοκράτες.

Θα έπρεπε μάλλον να ντρέπονται όλοι αυτοί οι κύριοι και οι παρατρεχάμενοί τους με τον εαυτό τους και καλό θα ήταν να αναρωτηθεί ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς ποιούς ακριβώς χρειάζεται και οι υπόλοιποι να πάρουν πόδι, είτε είναι πολιτικοί είτε υπάλληλοι τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: