Σελίδες

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε οι συγκυβερνώντες θα συμφωνήσουν!!!!!


(Γκρεμίστε, επιτέλους, το σάπιο κράτος της μεταπολίτευσης)!!!!!

Όσο περνάνε οι μέρες και η τρόικα πλησιάζει, κι όσο οι δηλώσεις των ξένων για την ελληνική κρίση πληθαίνουν, τόσο καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Γι΄αυτό κι όπως γράφαμε αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τις πόρτες ανοικτές, θα σαρώσουν και θα πάνε για μπάνια, γελιούνται.

Για το λόγο αυτό η τακτική που θα ακολουθηθεί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και μεθοδευμένη. Πρέπει να ξεκινά με ένα βασικό δεδομένο: Τίποτε δε θα μας χαριστεί, οι τροικανοί έρχονται για να αποδείξουν ποιοι είναι τα αφεντικά.

Κι εμείς πρέπει να τους αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί, πρόθυμοι να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και που δε θα θίγουν περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά. Η μόνη κόκκινη γραμμή αυτή πρέπει να είναι: Ότι οι Έλληνες δε θα πληγούν περισσότερο από τη λάθος συνταγή. Ότι κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας κι όχι των τραπεζιτών.

Αυτά τα λέμε για να τα ακούσουν όσοι πιστεύουν ότι ξαφνικά θα επιστρέψουμε στον παράδεισο. Οι δηλώσεις του Γιορκ Ασμουσεν της ΕΚΤ στον Economist και κυρίως στον Σκάι, είναι χαρακτηριστικές. «Είναι σχεδόν αδύνατη η ένταξη της Ελλάδας στη συμφωνία των Βρυξελλών», είπε για να προσγειώσει ορισμένους που άρχισαν να πετάνε στα σύννεφα πιστεύοντας ότι η ελληνική κρίση πέρασε.

Ο κ. Ασμουσεν, έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει προκλητικές και ατυχείς συγκρίσεις, ισχυριζόμενος ότι «είναι δύσκολο να ζητήσεις από τους ψηφοφόρους μιας χώρας με μέσο μισθό δημοσίου υπαλλήλου 1.000 ευρώ, όπως στην Εσθονία ή στη Σλοβακία, να δανείσει μια χώρα με μέσο όρο ίδιων μισθών 3.000 ευρώ».

Προκλητικές δηλώσεις σαν κι αυτές από εκπροσώπους των δανειστών επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα παραμένει στα μάτια τους το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης και ότι η εικόνα της “διεφθαρμένης χώρας” που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι εύκολο να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη.

Από την άλλη μεριά, όπως προκύπτει από τις χθεσινές συσκέψεις των ηγεσιών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπάρχουν διαφωνίες, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση.

Σαν να μας λένε δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα κρίνουν οι συγκυβερνώντες ότι δεν θα χρεωθούν κομματικό κόστος για να συμφωνήσουν; Δεν κατάλαβαν ότι καμία σημασία δεν έχει το ποιος θα υποστεί λιγότερη φθορά;

Ζητείται σοβαρότης κύριοι της συγκυβέρνησης. Καθόλου δεν νοιάζει τον λαό το αν θα επιβιώσουν ή θα εξαφανιστούν τα κόμματα σας και εσείς προσωπικά. Οφείλετε να σώσετε την πατρίδα και αυτή και μόνον αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα σας.

Ακόμη κι αν αποδεχτεί η Τρόικα τα πάντα, αν δεν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, σε λίγο θα παρακαλάμε να μας σώσουν γονατιστοί αποδεχόμενοι εμείς τα πάντα.

Σοβαρευτείτε λοιπόν και πράξτε τα αυτονόητα: Όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές. Όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Γκρεμίστε το σάπιο κράτος της μεταπολίτευσης. Συγκρουστείτε με το άρρωστο χθες. Βάλτε τις βάσεις για ένα αύριο ελπίδας για τα παιδιά μας.

Αν δεν μπορείτε διαλύστε το συγκυβερνητικό προξενιό. Αν θέλετε να προσφέρετε μην υπολογίζετε τα κομματικά μαγαζάκια σας.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, προσπαθήστε για την Ελλάδα κι ας πατώσετε στις εκλογές. Αυτή την ευθύνη επωμισθήκατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: