Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚ: 22% οριζόντια μείωση των μισθών και εκλογές από Σεπτέμβρη και βλέπουμε! !!!!



ΣΟΚ: 22% οριζόντια μείωση των μισθών και εκλογές από Σεπτέμβρη και βλέπουμε!

Μας ξεβρακώνουν και μας φιμώνουν...

Οι χασάπηδες της Τρόικας όχι μόνο κατάφεραν, εξ όσων φαίνεται, να φέρουν στα νερά τους τούς πολιτικούς αρχηγούς και να πουν το "ναι" στα επαχθέστερα μέτρα που έχουν ληφθεί, από συτάσεως του ελληνικού κράτους,

αλλά και να παρατείνουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη, ίσως και μέχρι εξάντλησης της τετραετίας! Διαβάστε στο planet-greece όλα τα μέτρα στα οποία λένε το "ναι"...
οι Αρχηγοί αλλά και όλο το παρασκήνιο για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών...

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα προσυμφώνησαν, χθες, και εκτός απροόπτου θα επικυρώσουν, οι πολιτικοί αρχηγοί, μας έχουν ράψει το κοστούμι για τα εξής:

- "Κούρεμα" των μισθών στο δημόσιο κατά 22%! Όλων, όχι μόνο των κατώτατων.
- Περικοπή των επικουρικών συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο τομέα
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ και όλων των κλαδικών.
- Διατήρηση των δώρων και των ειδικών μισθολογίων μέχρι τον... Ιούνιο, που θα γίνει νέο "ταμείο"!

- Νέα εισπραχτικά μέτρα ύψους 3 δις ευρώ, τα οποία μένει να διευκρινιστούν. Η τρόικα θέλει να οριστούν και να μπουν στο κείμενο που θα υπογράψουν οι αρχηγοί.
- Ενίσχυση των τραπεζών με αντάλλαγμα κοινές μετοχές, αλλά χωρίς το δημόσιο να ορίζει διοικήσεις.

Αναβάλονται οι εκλογές...

Με τα νέα μέτρα να διαλύουν κάθε εργατικό δικαίωμα και προνόμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν στόχο, τώρα, να πείσουν τον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην παράταση του βίου της συγκυβέρνησης για έναν χρόνο, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

"Πως θα πάμε στις γειτονιές" αναρωτιούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ήδη η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να συγκαλέσει σχεδόν μεσάνυχτα Κυριακής πολιτικό συμβούλιο προκάλεσε την αντίδραση πολλών μελών του οργάνου που είδαν προσπάθεια να καταστούν όλοι συνυπεύθυνοι.

Όμως και ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει πλέον την εκλογική αναμέτρηση, αφού γνωρίζει καλά ότι με την υπογραφή του στη συμφωνία, αυτόματα η Νέα Δημοκρατία θα καταβαραθρωθεί δημοσκοπικά, και βέβαια όχι μόνο ο στόχος της αυτοδυναμίας, αλλά ακόμη και η διατήρηση του 25% θα μοιάζει με όνειρο απατηλό.

Αρχικός σταθμός, όπως επανηλλειμένως έχουμε γράψει στο planet-greece είναι ο Σεπτέμβρης, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να πιέσει για εξάντληση της τετραετίας, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: