Σελίδες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και ποιοί την υπερασπίστηκαν.......


Ποιοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και ποιοί την υπερασπίστηκαν.......

Μετά την επίσημη ομολογία της καταστροφικής επιλογής του Μνημονίου από τον Μ. Χρυσοχοϊδη κι όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, έχει μεγάλη σημασία να θυμηθούμε ποιοι ήταν οι αντιμνημονιακοί – αυτοί που πήγαν από την αρχή κόντρα στην επερχόμενη διάλυση και ποιοι αποδείχθηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της τρόικας στην Ελλάδα. Ποιοι ήταν αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα κάνουν την πάπια. Διότι έρχεται η στιγμή που κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και κάποιοι να δικαιωθούν.

Οι αντιμνημονιακοί

Πρώτος και καλύτερος ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του που δικαιώθηκε (δυστυχώς για την Ελλάδα) όταν έλεγε ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφικό για την οικονομία. Κανείς δεν τον άκουγε, η άρχουσα πολιτική τάξη τον κοίταζε σαν… ούφο και σαν αυτόν που θα διαλύσει τη χώρα. Για να μην πούμε τις επιθέσεις κάτω από τη μέση από μέσα ενημέρωσης και πρασινοφρουρούς.

Όσο και να μη θέλουμε να το πούμε λόγω ιδεολογικών διαφορών, πιστή στην αντιμνημονιακή της πολιτική αποδείχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Θα πει κανείς ότι το ΚΚΕ θα ήταν αντίθετο στα πάντα, εκτός από τη σοβιετοποίηση της Ελλάδας, ωστόσο, οι εκτιμήσεις της για το Μνημόνιο αποδείχθηκαν σωστές.

Σωστός ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, όσο κι αν δείχνει να μην ξέρει τι του γίνεται από οικονομικά. Από την αρχή πολέμησε το Μνημόνιο και την κυβέρνηση και συνεχίζει να το κάνει.

Μπράβο και στον Γ. Δημαρά την Σοφία Σακοράφα και όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφυγαν, άλλος αργά, άλλος αμέσως. Το γεγονός ότι από 160 βουλευτές του έμειναν 153 δείχνει ότι κάποιοι είχαν τα κότσια να τα βάλουν με το σύστημα Παπανδρέου. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλοι πράσινοι βουλευτές που είχαν διαφωνίες αλλά λούφαξαν κι αυτό είναι επίσης καταδικαστέο.

Από τα μέσα ενημέρωσης που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη λίγοι ήταν εκείνοι που δεν φοβήθηκαν να τα βάλουν με την τρόικα, το Μνημόνιο, τον Παπανδρέου. Πρώτη και μακράν καλύτερη η μπλογκόσφαιρα και μαζί της (για να βλογήσουμε τα γένια μας) κι εμείς στο antinews. Φυσικά ο “Ελεύθερος Τύπος” και η “Δημοκρατία” αλλά και η “Ελευθεροτυπία” στην οποία οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες κάτι που ίσως οφείλεται στη στάση της. Πάντως η αλήθεια είναι μια: ορισμένοι… τρελοί με την ενημέρωση έδωσαν το πραγματικό «πρόσωπο» του Μνημονίου, παρά τις πιέσεις, το κόψιμο διαφημίσεων, τις απειλές.

Oι Μνημονιακοί…,

οι σύγχρονοι Εφιάλτες αυτής της χώρας που οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν ήξεραν. Όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης που φαίνεται ότι μόλις τώρα προσγειώθηκε στην Ελλάδα, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου φυσικά, το έχουμε γράψει πολλές φορές. Φερέφωνο της τρόικας και των αγορών, πήγε στην επιλογή του Μνημονίου με κλειστά τα μάτια. Και κυρίως χωρίς να διαπραγματευτεί κάτι καλό για τη χώρα. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Παπανδρέου, διαπρύσιος υποστηρικτής του ΔΝΤ και της καταστροφικής συνταγής του. Ακολουθούν κορυφαίοι και μη υπουργοί, όπως ο Χρυσοχοΐδης, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Ραγκούσης, η Διαμαντοπούλου κι όλοι αυτοί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αποφασίζουν για το καλό μας. Και δεν ντρέπονται να έρχονται να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο μας.

Ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος ψήφισε το Μνημόνιο γιατί ήθελε, λέει, να σώσει την Ελλάδα. Μετά έκανε απανωτές κωλοτούμπες λες και χορεύει στο Ντάνσινγκ στον πάγο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ή δεν καταλαβαίνει τίποτε ή είναι συνένοχος στο έγκλημα. Ψήφισε το Μνημόνιο, εγκατέλειψε τη ΝΔ αλλά ο κόσμος δεν την ξέχασε. Κι ετοιμάζεται να τη γράψει στα μαύρα κατάστιχα.

Όσο για τα περισσότερα media, εφημερίδες και κανάλια, αποθέωσαν το Μνημόνιο, έγλυφαν τον Παπανδρέου που τον χαρακτήριζαν σωτήρα της Ελλάδας. Mega, όμιλος ΔΟΛ, Μπόμπολας, Μπάμπης και Alexis και λοιποί βασιλικότεροι βασιλέως λούφαξαν στη συνέχεια και το γύρισαν στο αντάρτικο όταν είδαν ότι διαλύεται η χώρα. Τι να πει κανείς π.χ. για τον Πρετεντέρη που έφαγε γιαούρτια το καλοκαίρι κι από τότε μόνο τα όπλα δεν πήρε κατά της τρόικας.

Πρέπει να θυμόμαστε και τους καλούς και τους κακούς στην υπόθεση (σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από τους παραπάνω), γιατί η ιστορία γράφεται μετά από χρόνια. Και τιμωρεί όσους πρέπει και επιβραβεύει τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: