Σελίδες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: «Δεν υπάρχει η 19/2 ως ημερομηνία εκλογών»....


Παπαδήμος: «Δεν υπάρχει η 19/2 ως ημερομηνία εκλογών»


Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο για την ημερομηνία των εκλογών μετά και την σημερινή τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, θα γίνει την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα και αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών.

Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο προκλήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη είπε ότι η 19η Φεβρουαρίου δεν έχει οριστει ρητα ως ημερομηνία εκλογών. Αναλυτικά ο διάλογος που έγινε στην αρχή της συνεδρίασης ήταν ο εξής :

ΒΟΡΙΔΗΣ: «Το κόμμα έχει μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης και εξάντληση του κοινοβουλευτικού τους χρόνου και υπέρ της αναμόρφωσης του σχήματος. Αυτό χρειάζεται τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών,αν είναι να μιλάμε για συγκεκριμένο χρόνο και σκοπό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων».

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:«Στη συμφωνία των αρχηγών δεν μπήκε ρητή ημερομηνία. Υπάρχουν βέβαια πολιτικοί αρχηγοί που αναφέρονται σε συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό το μείζον θέμα της θητείας της κυβέρνησης και των αρμοδιοτήτων θα το συζητήσω σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι μέσα στο κυβερνητικό έργο

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:«Αυτό πρέπει να το δουν οι αρχηγοί»

Ο κ. Παπαδήμος ανησυχεί για την πορεία των μεταρυθμίσεων που έχει απαιτήσει η Τροικα και σχετίζονται άμεσα με την δόση-μαμουθ των 89 δισ. ευρω τον Φεβρουάριο. Αυτη την ανηχυσία του αναμένεται να μεταφέρει και στους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: