Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"!


Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"!

Εκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν.Μεντβέντεφ....
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο".

Αλλά και χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος επισκέφθηκε την Μόσχα το περασμένο σαββατοκύριακο και είχε συνομιλίες και επαφές με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους προχώρησε σε "αποκαλυπτήρια" των κυβερνητικών ψευδών επί του θέματος:

"Είπατε για τη Ρωσία. Μα κοροϊδεύετε, εμπαίζετε, δουλεύετε μια μεγάλη δύναμη ότι έχετε στείλει πρόσκληση -είναι γραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής- και πάω επάνω και μου λένε και με διαβεβαιώνουν ότι είναι παραμύθι. Εσείς εκτίθεστε και προσπαθώ να σώσω αυτή την κουβέντα λέγοντας ότι λόγω ίσως κάποιας γραφειοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι είναι.

Σεβαστείτε, λοιπόν, μία δύναμη η οποία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και σκεφτείτε κι άλλους τρόπους καινοτόμους. Μην πηγαίνετε στο να μας τα δώσει η Ευρώπη.

Κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε σκεφτεί λίγο αν κατορθώσουμε να πείσουμε τους Ρώσους να μας κάνουν για τρία χρόνια έκπτωση 50% στο αέριο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πέσουν στο μισό, σημαίνει ότι οι βιομηχανίες θα μπορούν να έχουν φτηνή ενέργεια.

Σκεφτείτε λίγο παραπέρα από τις παρωπίδες και τους τοίχους μερικά πράγματα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον τόπο. Αυτό εννοώ".

Πέρα από την ουσία του θέματος εντυπωσιάζει η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τις σχέσεις με την Ρωσία, αλλά βέβαια υπάρχουν ευανάγνωστες εξηγήσεις: Οι δεσμεύσεις στα δυτικά κέντρα εξουσίας, τόσο του Γ.Παπανδρέου, όσο και εσχάτως του αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου (παίζει full το γερμανικό "χαρτί) είναι σαφείς και βέβαια αποκλείουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο χωριό και τις δυνατότητες προσέγγισης χωρών όπως η ομάδα BRICS.

Ειδικά για τον Ε.Βενιζέλο δεν ξεχνούν και την εξαπάτηση που τους επιφύλασσε στο πρόγραμμα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το βάλτωμα του προγράμματος BMP-3HEL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: