Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!!!


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!
Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού…

Πολύ επίκαιρο θέμα οι ιδεολογικές μεταλλάξεις, οι ιδεολογίες που γίνονται κάστες και “προβιές”.
Πολλοί αριστεροί των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές που θα άλλαζαν τον κόσμο, που σήκωσαν κόκκινες σημαίες, που κατέβηκαν σε πορείες και συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμειναν νύχτες στα κρατητήρια της ασφάλειας και ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, σήμερα είναι τα αφεντικά, κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες άλλων εργαζομένων και έχουν μερίδιο ευθύνης για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αναφέρονται παρακάτω είναι πρώην αριστεροί. Λίγοι μόνο έχουν παραμείνει συνεπείς στην ιδεολογία τους.

Καθήστε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.

Μέλη του Ρήγα Φεραίου (νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού) ή του ΚΚΕ Εσωτερικού

Κώστας Σπυρόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών
Βασίλης Λυριτζής, παρουσιαστής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση
Νίκος Φίλης, διευθυντικό στέλεχος της “Αυγής”
Νίκος Μεγγρέλης της ΝΕΤ
Θανάσης Γεωργακόπουλος, στέλεχος της ΑΕΚΑ, της πολιτικής κίνησης που αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.
Χρήστος Μαχαίρας, υπεύθυνος ειδήσεων παλιότερα του FLASH, διευθυντής σήμερα της ΝΕΤ 105,8 και παρουσιαστής εβδομαδιαίου talk show της κρατικής τηλεόρασης.
Θανάσης Τσεκούρας, στέλεχος σήμερα των ειδήσεων της ΝΕΤ, βρέθηκε προ καιρού στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας “Εξουσία”

Γνωστότερος, πάντως, απ’ όλους επρόκειτο να γίνει ο Γραμματέας της “Β’ Πανελλαδικής” του Κολλεγίου Αθηνών, γνωστός κατά (δημοσιογραφικόν) κόσμον και ως… Αλέξης Παπαχελάς (γνωστός δημοσιογράφος σε ιδιωτικά κανάλια και διευθυντής της δεξιάς εφημερίδας Καθημερινή).
Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης : ίδρυσαν την V-PRC, ο Στράτος Φανάρας τη Metron Analysis…
Κώστας Τάταρης: μέλος του Ρήγα Φεραίου στη δεκαετία του ’80. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του (ακροδεξιού) «Ελληνικού Μετώπου» στη Λάρισα.

Ορισμένα μέλη του Ιού της “Ελευθεροτυπίας” (Ψαρράς, Τρίμης, Ψαρρά)
Διονύσης Σαββόπουλος : μουσικοσυνθέτης, ΚΚΕ Εσωτερικού.
Κώστας Αγαπίου (του Αντωνίου): άνθρωπος που δραστηριοποιήθηκε έντονα στον αγώνα κατά της χούντας και αργότερα το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και συμμετείχε στην πρώτη διαδήλωση κατά της χούντας (Αύγουστος 1967). Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα το 1968. Αναδείχθηκε σε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Άρης» του Ρήγα Φεραίου (Νεολαία ΚΚΕ Εσωτερικού). Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στον ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας). Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Κ. Αγαπίου απέκτησε εκτεταμένες διασυνδέσεις στο εξωτερικό, τις οποίες αξιοποίησε στη μεταπολίτευση φέρνοντας σε επαφή τον ΕΛΑ με την οργάνωση του Κάρλος. Είχε τα ψευδώνυμα Φιλίπ και Τζιάνι. Συνεργάστηκε το 1983 με τον Κάρλος, στην επίθεση κατά του Σαουδάραβα Πρέσβη. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά βόμβα με τηλεχειρισμό στην Ελλάδα. Το Σεπτέμβριο του 2004 καταδικάστηκε ο Αγαπίου ως μέλος του ΕΛΑ (στην πρώτη δίκη του ΕΛΑ). Τον Ιούλιο του 2005 τελείωσε η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) του ΕΛΑ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους ως μέλη του ΕΛΑ, μεταξύ αυτών και τον Αγαπίου. Τον Ιανουάριο του 2008, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κι έτσι ο Αγαπίου αφέθηκε ελεύθερος μετά από 5 χρόνια κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κώστας Ζουράρις: κουλτουριάρης και ΠΑΟΚτζής. Αρχικά ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Εσωτερικού και μετά μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού-Α.Α. . Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και το 2000 υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα. Το 2000 ήρθε σε ρήξη με το ΚΚΕ.

Παντελής Καψής (ΤΑ ΝΕΑ)
Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ)
Πέτρος Κουναλάκης: Στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα βουλευτής του Συνασπισμού, απ’ τον οποίο αποχώρησε το 2003 για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ.
Γιάννης Λάτσιος : διευθυντής προγράμματος στο κανάλι του «ΑΝΤ1»

Μελη της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ

Γιάννης Βλαστάρης: Στέλεχος επί χρόνια της ΚΝΕ, πέρασε από διάφορα δημοσιογραφικά πόστα, για να βρεθεί, στα τέλη του ’80, διευθυντής του περιοδικού “ΕΝΑ”, συμφερόντων Κοσκωτά και να βρεθεί τελικά στη θέση του διευθυντή σύνταξης της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”.

Ηλίας Θεοφύλακτος: είχε αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού “Flash”, του ομίλου Κόκκαλη, και στη συνέχεια να “μεταγραφεί” στο χώρο των επιχειρήσεων.

Περικλής Κατσιούλας: Γραμματέας Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στις αρχές του ’80, “γίνεται” διπλωματικός συντάκτης του “Flash”, αλλά γρήγορα τον κερδίζει ο επιχειρηματικός χώρος, όπου πρωταγωνιστεί είτε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του ομίλου Κόκκαλη, Bulfon, στη Βουλγαρία, είτε από τη σημερινή θέση του ιδιοκτήτη εταιρείας consulting.
To διπλωματικό ρεπορτάζ κέρδισε αρχικά και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ, Nίκο Μαράκη, ο οποίος, έπειτα από σειρά επιτυχιών στο “ΒΗΜΑ”, πέρασε επίσης στις επιχειρήσεις.
Τάσος Τέλλογλου : δημοσιογράφος
Σωκράτης Τσιχλιάς : διευθυντής του “ΜΕΤΡΟ” και στέλεχος παλιότερα του “ΕΝΑ”.

Γιώργος Δελαστίκ : Παλαιότερα στην ΚΝΕ και σήμερα στο ΝΑΡ. Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Πέτρος Παπακωνσταντίνου : μαζί με το Γιώργο Δελαστίκ, έχουν την ευθύνη των διεθνών της “Καθημερινής”.
Άρης Τόλιος : διευθυντής ειδήσεων του ραδιοσταθμού FLASH
Γιάννης Προβής : εκ των υπευθύνων του Γραφείου Τύπου του Αθήνα 2004
Ντίνος Ρουτζούνης : επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research
Νίκος Μελέτης : διπλωματικός συντάκτης της ΝΕΤ και άλλοι πολλοί

Αντώνης Μαλάμης : απηνής διώκτης των πάσης φύσεως διαφωνούντων, ο οποίος χρημάτισε και επικεφαλής των αλήστου μνήμης ΚΝΑΤ που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Υπήρξε ο πιο διάσημος τραμπούκος της ΚΝΕ και δεν δίσταζε ακόμα και να σβήσει αναμμένα τσιγάρα στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χημείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόμο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή μάχη και περίπου 15 τραυματίες, οι ΚΝΙΤΕΣ έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους. Ο “διάβολος” της ΚΝΕ αργότερα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία DIABOLO, αφού προηγουμένως πέρασε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εφημερίδας “Πρώτη”.

Βασιλική Τσαμπιέρη : πρώην μέλος της ΚΝΕ. Σήμερα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.
Δημήτρης Τσιόδρας : πολιτικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας.

Δήμος Βερύκιος : δημοσιογράφος της ιδιωτικής τηλεόρασης που ξεκίνησε την καριέρα του από το Ριζοσπάστη. Σπουδαίος φωνακλάς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε πολλές τηλεοπτικές κοκορομαχίες.

Παύλος Τσίμας
Πάνος Γερμανός : μεγαλοεπιχειρηματίας και οπαδός του ΚΚΕ. Δεν είναι μέλος του ΚΚΕ.
Γιώργος Κύρτσος
Γιάννης Ραχιώτης : δικηγόρος
Νίκος Κοτζιάς : ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΝΑΡ και τώρα στο ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου
Ευ. Παπαχρήστος : ΚΚΕ και μετά ΠΑΣΟΚ

Θοδωρής Ρουσόπουλος
Νάντια Βαλαβάνη : συγγραφέας και οικονομολόγος. Το 1973 ήταν μέλος της ΚΝΕ και της Αντι – ΕΦΕΕ και συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τάκης Θεοδωρικάκος (GPO)
Κώστας Γκόντζος (DERBY)

Όλγα Τρέμη
Σεμίνα Διγενή : τηλεπαρουσιάστρια, ΚΝΕ
Β. Βαλασσόπουλος : μετά από την ΚΝΕ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας.

Ανδρέας Λοβέρδος : στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Μαρία Δαμανάκη : μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. του ΚΚΕ, στη συνέχεια Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993) και σήμερα βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Διώτης : εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».
Σπύρος Παπαδόπουλος : τηλεπαρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση.
Στέλιος Λογοθέτης : μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου το 1973, της Αντι-ΕΦΕΕ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά.

Νίκος Ευαγγελάτος : μέλος της ΚΝΕ, δημοσιογράφος.

Μίμης Ανδρουλάκης : πολιτικός και συγγραφέας. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου το 1973, μέλος της ΚΝΕ, της Αντι-ΕΦΕΕ και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Ήταν στενός συνεργάτης του Φλωράκη και έγραφε τους λόγους που εκφωνούσε ο ηγέτης του ΚΚΕ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989. Το 1991 συγκρούστηκε με την ομάδα της Παπαρήγα και καθαιρέθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Εντάχθηκε στο ΣΥΝ, από τον οποίο διαγράφτηκε το 1993. Τελικά, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ.

Μέλη του ΕΚΚΕ Ή ΤΗΣ ΑΑΣΠΕ (φοιτητική παράταξη του ΕΚΚΕ)

Το ΕΚΚΕ ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πιο μαζική και επαναστατική οργάνωση
της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ:
Άννα Μιχαλιτσιάνου
Αντώνης Καφετζόπουλος
Γιώργος Κοτανίδης
Δημήτρης Πιατάς

ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ :
Αλέξης Καπόπουλος : αρχιτέκτονας, μέλος του ΕΚΚΕ και σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη.
Ανδρέας Αποστολίδης : μέλος του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ, σκηνοθέτης και συγγραφέας.
Θ. Μαραγκός : μέλος του ΕΚΚΕ και σκηνοθέτης της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Θεόδωρος Τσουκάτος : στενός συνεργάτης του Σημίτη στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, γνωστός και ως «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ.
Γ. Πανταγιάς : ο άνθρωπος που υπήρξε το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Σημίτη για πολλά χρόνια. Στα νιάτα του ήταν μέλος του ΕΚΚΕ και συντάκτης του περιοδικού «Σοσιαλιστική θεωρία και πράξη». Γνωρίστηκε με το Σημίτη το 1985.
Στέλιος Κούλογλου: υπεύθυνος του κεντρικού συμβουλίου της ΑΑΣΠΕ και αργότερα παρουσιαστής της εκπομπής ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ στην κρατική τηλεόραση.

Άννα Φιλίνη : βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Στα νιάτα της ήταν στο ΕΚΚΕ. Είχε πάρει μέρος στην επίθεση που πραγματοποίησε το ΕΚΚΕ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 21-4-1975, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα μαζικής πορείας. Το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές και παραλίγο να καεί τελείως. Η Φιλίνη καταδικάστηκε μαζί με άλλους για αυτή την επίθεση πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο το 1976.

Πέτρος Τατούλης : διετέλεσε βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ. Το 1998 διαγράφτηκε από τη ΝΔ. Επανήλθε και το 2008 διαγράφτηκε για δεύτερη φορά.

Ανδρέας Μικρούτσικος : Στα νιάτα του ήταν στο ΕΚΚΕ. Αργότερα, βέβαια, όπως τόσοι και τόσοι αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και να αλλώσουν το σύστημα “από τα μέσα”…
Θάνος Μικρούτσικος
Μπήλιω Τσουκαλά : τηλεπαρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση.
Αφροδίτη Μάνου : τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτης. Οι στίχοι των τραγουδιών «Πάρε με» και «Χαιρετίσματα» είναι δικοί της.
Ανδρέας Αποστολίδης : σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ηγετικό στέλεχος των ΕΚΚΕ και ΑΑΣΠΕ.

Θόδωρος Αγγελόπουλος : Κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης, διεθνώς αναγνωρισμένος. Ορισμένες ταινίες του είναι : «Μέρες του ’36» (1972), «Οι κυνηγοί» (1977), «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» (1991). Το 1998 πήρε το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από το INDYMEDIA που δεν έχουν διασταυρωθεί, μέλη του ΕΚΚΕ ήταν και η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας ! Για την εγκυρότητα των πληροφοριών αυτών διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι στη συναυλία συμπαράστασης στον Γιάννη Σερίφη (εις βάρος του οποίου είχε στηθεί από την αστυνομία μια απίστευτη σκευωρία) στο Σπόρτινγκ στις 9-1-1978 συμμετείχε ανάμεσα σε άλλους και η Άννα Βίσση.

Διάφοροι αριστεροί από διάφορους χώρους

Δημήτρης Κουφοντίνας : Στα παιδικά του χρόνια ήταν μέλος της ΠΑΜΚ (μαθητική κίνηση του ΠΑΣΟΚ). Αργότερα εντάχθηκε στην ΠΠΣΠ (φοιτητική οργάνωση της μαοϊκής αριστεράς). Ακολουθεί το πέρασμά του στο χώρο της τρομοκρατίας.

Θεολόγος Ψαραδέλης : Δικάστηκε το 2003 με την κατηγορία της συμμετοχής στη «17 Νοέμβρη» και κρίθηκε αθώος. Κατά τη διάρκεια της χούντας είχε συλληφθεί για την αντιδικτατορική του δράση.
Λευτέρης Καπώνης : γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας. Στα νιάτα του ήταν τροτσκιστής, ενώ αργότερα εντάχθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τον Ιανουάριο του 1970 καταδικάστηκε από στρατοδικείο της χούντας σε φυλάκιση, ως μέλος της αριστερής οργάνωσης «Λαϊκή Πάλη.
Σταμάτης Μαλέλης : στην αρχή τροτσκιστής και αργότερα σιχαμερό ερπετό του καναλιού STAR.
Σταύρος Λυγερός : ηγετικό στέλεχος της ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση) την περίοδο της Χούντας. Η ΟΣΕ (που σήμερα λέγεται ΣΕΚ) ιδρύθηκε το 1970. Το 1973 ο Λυγερός ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

2 σχόλια:

filip είπε...

KAI TWRA STA MESA KAI STA EKSW KAI OTI ARPAKSOYME STO ONOMA TO DHMOKRATIKO MAS KALYPTEI.OLA AYTA TA NOYMERA TOSA XRONIA PAIXOYN TON PRWTO ROLO SE OLA, AISXOS TOYS MEGALO, KAI TWRA KANOYN TOYS DHTHEN FYSIKA AFOY EINAI FORTWMENOI.!!!!!

ERRIKA είπε...

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ...ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.