Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Μαζί τα φάγαμε " ( και με το Βαρδινογιανναίικο)???

Εδώ και 32 χρόνια το ελληνικό δημόσιο "αγωνίζεται" (ο τρόπος του λέγειν)

  να εισπράξει την τεράστια ζημιά που υπέστη απο την AVIN του ομίλου Βαρδινογιάννη.!!!

Επειδή έγινε της μόδας το γκαιμπελικής έμπνευσης θέατρο με ...αποκαλύψεις διαφόρων που είτε ως φοροφυγάδες , είτε ως φοροκλέφτες, είτε ως λαμόγια έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλους μας, είπαμε και εμείς να δημοσιεύσουμε μία περίπτωση που δεν αφορά σε κάποιον τραγουδιστή , γιατρό , ποδοσφαιριστή ,μαγαζάτορα,

ή γενικώς και αορίστως σε κάποιον που έβγαλε το "υστερήμά" του στο εξωτερικό, αλλά σε μία οικογένεια η οποία ανήκει σε αυτό που ένας κομμουνιστής θα ονόμαζε "μεγάλο κεφάλαιο" ή όπως λέει ο απλός λαός στους "καρχαρίες".

Σε εκείνα δηλαδή τα σαρκοβόρα ψάρια που εδώ και πολλά χρόνια κολυμπούν στα νερά μας τρώγοντας όποιον θέλουν , όποτε θέλουν και φυσικά όσο θέλουν.

Ο λόγος για τόν όμιλο Βαρδινογιάννη και την AVIN η οποία βρίσκεται εδώ και 32 χρόνια στα δικαστήρια κατηγορούμενη απο το ελληνικό "κράτος" το οποίο ζημιώθηκε εξ αιτίας της κοντά στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Προσοχή αυτά τα 8 εκατομμύρια αφορούν το 1978.
Αν βάλλουμε τους τόκους που πληρώνετε εσείς και εγώ ως προσαύξηση κάθε μήνα σε ανεξόφλητα χρέη μας προς το δημόσιο και τα πολλαπλασιάσετε επι 384 τότε θα δείτε πως το Βαρδινογιανναίικο χρωστά στο ελληνικό δημόσιο μόνο απο προσαυξήσεις υπερημερίας χωρίς δηλαδή πρόστιμα και άλλες προσαυξήσεις πανω απο 54 εκατομμύρια .

Αν συνυπολογίσουμε δε την ισοτιμία του δολλαρίου με τον χρυσό τότε και σήμερα,το ποσό αυτό πολλαπαλλασιάζεται τουλάχιστον επί πέντε !
Και όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια μόνο για μία πράξη μιας απο τις εταιρείες του ομίλου σε μία μόνο χρονιά ( το 1979 δηλαδή).

Κατά τα άλλα οι ξένοι και οι ντόπιοι "μεταρρυθμιστές" και "σωτήρες",περιμένουν απο μία ομάδα του πανεπιστημίου του Σικάγο , της πόλης δηλαδή του Αλ Καπόνε και του Φρίντμαν, να τους πεί για το πως φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Και όταν αυτοί μιλούν για"ελεύθερους επαγγελματίες" δεν εννοούν τους πραγματικούς επαγγελματίες δολοφόνους της εθνικής οικονομίας , αλλά εκείνους που είτε τους μιμούνται παριστάνοντας τους μεγάλους , είτε προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση του "ελεύθερου".

Δείτε λοιπόν την είδηση για να καταλάβετε πώς μας ξεπλένουν καθημερινά τον εγκέφαλο με "αποκαλύψεις" και "πορίσματα" που βασίζονται πάνω στο "μαζί τα φάγαμε" , δηλαδή στο πίο χυδαίο και θρασύ επιχείρημα που ειπώθηκε ποτέ απο την πλευρά των κακούργων.

Θα αναιρέσει για πολλοστή φορά την απόφαση κατά ΑVIN Oil
o Άρειος Πάγος;

Στο Α2 Τμήμα του Αρείου Πάγου εκδικάζεται τη Δευτέρα για μια ακόμη φορά αναίρεση απόφασης σε βάρος του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε αλλά 32 ολόκληρα χρόνια.

Στις 3 Ιουλίου 1980 το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας AVIN OIL TRADING COMPANY S.A με έδρα τον Παναμά, διεκδικώντας το ποσό των ....
7.979.000 δολαρίων ΗΠΑ, για μη τήρηση συμβατικών της υποχρεώσεων που είχαν ως συνέπεια να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Στις 14.12.1978 το Υπουργείο Εμπορίου είχε διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 90.000 μετρικών τόνων πετρελαίου Diesel για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε η AVIN OIL η οποία και μειοδότησε προσφέροντας τιμή 159,40 δολάρια κατά μετρικό τόνο.

Η σύμβαση που υπεγράφη προέβλεπε επί ποινική ρήτρα την παράδοση της ποσότητας του Diesel από 12 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1979.

Η εναγόμενη όμως παρέδωσε μόνο 40.000 μετρικούς τόνους εντός της προθεσμίας, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να αναγκαστεί να αγοράσει 50.000 μετρικούς τόνους από αλλού με τίμημα 327,80 δολάρια κατά μετρικό τόνο.

Από τότε άρχισε ένα δικαστικό σήριαλ που συνεχίζεται και σήμερα.

Έχουν εκδοθεί σειρά αποφάσεων που δικαιώνουν το δημόσιο, οι οποίες όμως αναιρούνται στον Άρειο Πάγο, ξαναδικάζονται και ξανά και ξανά αναιρούνται και το γαϊτανάκι συνεχίζεται.

Η τελευταία απόφαση είναι η 640/2007 του Εφετείου Πειραιά (Ναυτικό Τμήμα), εναντίον της οποίας έχει επίσης ασκηθεί αναίρεση, η οποία συζητείται τη Δευτέρα στο Α2 Τμήμα με την παρακάτω σύνθεση: Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Αντιπρόεδρος Α.Π. Μέλη: Τσόλκας Κων /νος, Λαμπροπούλου Ευθυμία, Φουρλάνος Γεράσιμος, Γιαννούκου Στυλιανή, Κλαδογένης Εμμανουήλ, Σίνη Χαραλαμπία, Κοντός Γεώργιος.
Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς το ποσό αυτό σήμερα με τους ανατοκισμούς υπερβαίνει τα 100.000.000 δολάρια. Το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και μόνο αν σκεφθεί κανείς ότι το 1979 η τιμή του χρυσού ήταν 213 δολάρια η ουγγιά, ενώ σήμερα 1800 δολάρια.!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: