Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Σαμαρά να σου υπενθυμίσω τι μας έλεγες προεκλογικά ...μήπως και έπαθες αμνησία.!!!!!!

Σαμαράς: Τι θα αλλάξω στο Μνημόνιο
απ' το αρχείο. 31 Μαϊου 2012
Παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς επεσήμανε πως πρόκειται για 18 μέτρα πολιτικής, που αφορούν προτάσεις ρεαλιστικές που βγάζουν τον τόπο από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά οι προτεραιότητες για τη ΝΔ είναι: ανακάμψη, ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής, δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Τι θα αποκομίσει ο λαός από αυτό το πρόγραμμα; «Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά καθώς και ανακούφιση νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Δεν έχει σχέση η επαναδιαπραγμάτευση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή» ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στα ομόλογα έργου, τα λεγόμενα project bonds.


Πάντως, ξεκαθάρισε πως όταν κάνει λόγο για δημιουργία θέσεων εργασίας, αυτές
δεν αφορούν τον Δημόσιο αλλά τον Ιδιωτικό τομέα. «Όσοι σας τάζουν θέσεις στο Δημόσιο, σας λένε ψέμματα, παίζουν με τον πόνο σας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για αποκατάσταση των συντάξεων, αλλά και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009.
Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως θα ζητήσει επαναφορά της μετενέργειας των ΣΣΕ σε έξι μήνες.

Έκανε λόγο για αντικατάσταση του χαρατσιού με διευρυμένο ΕΤΑΚ πιο δίκαιο και πιο αναπτυξιακό, καθώς και για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13, να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον, ενώ ακόμα πρότεινε την αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, με τα μέτρα αυτά «εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Παράλληλα, πρότεινε εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που όπως είπε, θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

Τα μέτρα αυτά, τόνισε ο κ. Σαμαράς «βγάζουν τη χώρα από την ύφεση, την ασφυξία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως μονομερής καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγήσουν σε καταστροφή, σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Άλλωστε, όπως είπε, την μονομερή καταγγελία την έχουν απορρίψει όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των «Πρασίνων».
«Μοιάζουν με παιδάκια, που παίζουν με τα σπίρτα σε πυριτιδαποθήκη όσοι κάνουν λόγο για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά.!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: