Σελίδες

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η αμοιβή της Π@ΡNΗΣ ... 380.959 ευρώ το χρόνο ! ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ !!!


Η αμοιβή της Π@ΡNΗΣ ... 380.959 ευρώ το χρόνο ! ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ !!!

Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη... φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που παραδίδει μαθήματα -ή καλύτερα κάνει αυστηρό κήρυγμα- καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ φόρο! Γιατί; Γιατί «κρύβεται» πίσω από τη διπλωματική της θέση.

Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!

Χάρη στο διεθνές της αξίωμα, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα!

Και αυτό ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 και ορίζει ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.

Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Τα σχόλια για τις θλιβερές πρόσφατες δηλώσεις της σχετικά με τις υποχρεώσεις των Ελλήνων φορολογουμένων είναι μάλλον περιττά.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: