Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

«Έλληνες πολιτικοί με καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες»


«Έλληνες πολιτικοί με καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες» !!!!!!!!!!!!!

Αφορολόγητες τραπεζικές καταθέσεις ύψους 200 δισ.ευρώ φέρονται να έχουν στην Ελβετία Έλληνες πολίτες και πολιτικοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, «μέχρι πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση και του κοινοβούλιο της Αθήνας έδειχναν ελάχιστη βιασύνη να κλείσουν φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, όπως το έκαναν η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τελευταία η Αυστρία» παρατηρεί η αρθρογράφος.

Ωστόσο, η εφημερίδα επισημαίνει ότι, τώρα η υπόθεση πρέπει να κλείσει γρήγορα καθώς «οι βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου και ο οργή πολλών Ελλήνων που κατευθύνεται στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, επειδή επί χρόνια παρέλειψαν να πατάξουν σοβαρά τη φοροδιαφυγή».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο άρθρο25 της συμφωνίας που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές των δύο χωρών, σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή.

«Παραλίγο κι αυτή η τροποποιημένη συμφωνία να παρέμενε σχέδιο για το μέλλον. Η Βέρνη το υπέγραψε ήδη τον Νοέμβριο του 2011 αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο άφησε να περάσει ένας ολόκληρο χρόνος πριν μπει η τελική υπογραφή.

Ακόμη και Έλληνες πολιτικοί διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεν σημαίνει πάντα ότι πρόκειται για αφορολόγητο χρήμα, αλλά νόμιμο ή παράνομο το ελληνικό κεφάλαιο αποφεύγει το φως» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: