Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δε χρειαζόμαστε άλλους Προβόπουλους!!!!!!


Δε χρειαζόμαστε άλλους Προβόπουλους!

Που φτάνει το χάος, που έχει πάτο το βαρέλι , πως θα έλεγε και ο Ευ. Βενιζέλος για την οικονομία την οποία διαχειρίστηκε και σήκωσε στις πλάτες του από πέρυσι;

Όπως όλα δείχνουν η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει προεκλογικά μια εικόνα της χώρας καλή, μια οικονομία που ξέφυγε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας κι ένα «νοικοκύρεμα» σε όλα τα επίπεδα, πέφτει στο κενό.

Όσο κι αν ο Βενιζέλος προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο κι ότι η πολιτική του ίδιου και του Παπαδήμου (που ξενυχτούσαν για να σώσουν την Ελλάδα) ήταν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη πολιτική ιστορία, το θέμα είναι ότι απέτυχαν παταγωδώς. Και εκτός από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι, θα το δείξει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος θα δώσει στοιχεία που θα δείχνουν ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη κι ότι το τούνελ είναι ακόμη βαθύτερο. Παρ’ ότι όλοι προβλέπουν ύφεση κάτω από το 4% για φέτος, η ΤτΕ θα αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει το 5% και ότι η ανάκαμψη μπορεί να έλθει από το 2014 και βλέπουμε.

Ο κ. Προβόπουλος θα αφήνει αιχμές ότι δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, ότι τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν δεν προχώρησαν κι ότι πλέον πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να τρέξει πολύ αν δε θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Προαναγγέλλει επίσης μειώσεις μισθών που θα φτάσουν το 20% στον ιδιωτικό τομέα, ανεργία στο 20%. Ειδικά για τους μισθούς εκτιμάται ότι για το 2012 οι μέσες ονομαστικές (προ φόρων) αποδοχές των μισθωτών, στο σύνολο της οικονομίας, θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους -και κατά 9,3%-10,1% σε πραγματικούς όρους.

Μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η μέση μείωση στον ιδιωτικό τομέα το 2012 (-8,7% έως -10,0% σε ονομαστικούς όρους και -9,6% έως -10,9% σε πραγματικούς) ενώ μικρότερη στις μέσες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων (της τάξεως του 7,4% σε ονομαστικούς όρους και του 8,3% σε πραγματικούς).

Όσον αφορά στο 2013, στη διάρκεια του οποίου θα λήξουν πολλές συλλογικές συμβάσεις (και πιθανότατα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι αποδοχές που αυτές προβλέπουν), ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να μειωθούν και σχεδόν κατά 9%.

Μικρότερες, κατά μόλις 3%, αναμένεται να είναι στο Δημόσιο και κατά περίπου 7% στο σύνολο της οικονομίας.Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, πρόγραμμα Ήλιος και άλλες μεταρρυθμίσεις είναι οι προτάσεις της ΤτΕ.


Κάπως αργά βέβαια ο Προβόπουλος κατάλαβε ότι ο Βενιζέλος, σε δίδυμο με τον Παπαδήμο, απέτυχαν, έστω κι αν κάποιοι συνεχίζουν ακόμη να τους «λιβανίζουν».

Ο κ. Προβόπουλος, δεν έβλεπε τόσους μήνες όσα έβλεπαν ακόμη και οι πιο αδαείς; Ότι δηλαδή η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί και η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερεύσει. Έχουμε βαρεθεί με τους Μετά Χριστόν προφήτες.

Και τι θέλει άραγε να μας πει ο κ. πρόεδρος της ΤτΕ που είχε «ξεχάσει» να μας μιλήσει επί Κ. Καραμανλή και μετά τέθηκε προθύμως στην υπηρεσία του Γ. Παπανδρέου;

Ότι ο Σαμαράς πρέπει να πάρει αυτές τις αποφάσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ίδιος; Αν είχε τη μαγική συνταγή γιατί δεν την έδινε στο φίλο του Παπανδρέου και στον Βενιζέλο;

Προφανώς ο κ. Προβόπουλος θα επιχειρήσει «ηρωική» έξοδο αφού βλέπει ότι τα ψωμιά του τελειώνουν σιγά – σιγά στην ΤτΕ. Δεν αποκλείεται να μας κουνήσει και το δάχτυλο και να μας πει ότι αυτός τα έλεγε αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Είναι έτσι, όμως, ή μήπως το μόνο ενδιαφέρον του ήταν πώς θα διασωθούν οι τράπεζες;

Δε χρειαζόμαστε άλλους Προβόπουλους. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα του Ζαππείου 3 χωρίς «παρεμβολές» και πισωγυρίσματα, μπορούν να πάρουν σύνταξη όλοι οι «προφήτες» της οικονομίας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: