Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος διέλυσε τους «μικρούς» ομολογιούχους.!!!!!!!!!!


Ο Βενιζέλος διέλυσε τους «μικρούς» ομολογιούχους.!!!!!!!!!!

Πάρτε κρατικά ομόλογα, έλεγαν μέχρι πριν από έναν χρόνο οι κρατικοί λειτουργοί στους συνταξιούχους. Οι δεύτεροι τους πίστευαν και τώρα χτυπάνε τα κεφάλια τους...

Κάποτε ο Κώστας Σημίτης είχε πει για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου (που τα στελέχη του παρότρυναν να επενδύσουν) το φοβερό: «Ας πρόσεχαν»!

Το ίδιο περίπου είπε χθες και ο Β. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη τι θα γίνει με όλους αυτούς τους επενδυτές που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν τους Ελληνες πολιτικούς.

Ο αντιπρόεδρος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση του PSI, παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Εξάλλου, σε λίγες ημέρες αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να «ξανα-σώσει» με την πρώτη ευκαιρία τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 11.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν στη διάθεσή τους ελληνικά ομόλογα, τα 9.500 έχουν ποσά μικρότερα των 100.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα ομόλογα αυτά δεν ξεπερνούν τα 2,8 δισ. Ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέρθηκε εκ νέου στην αβανταδόρικη και προεκλογική ρύθμιση για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δυσκολεύονται στην αποπληρωμή του.

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα παρακρατείται από έναν δημόσιο υπάλληλο μόνο το 30% του μηνιαίου μισθού (3/10) για την εξυπηρέτηση του δανείου, ενώ, αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο μισθοί ή άλλα εισοδήματα, η παρακράτηση δεν θα ξεπερνά το 40% του συνολικού εισοδήματος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών, με το ύφος εισαγγελέα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί ξανά στις διοικήσεις των Ταμείων που δεν δέχτηκαν να μπουν στο PSI.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο διοίκησης των Ταμείων, ο οποίος να είναι διαφανής, επαγγελματικός και απολύτως αξιόπιστος» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: