Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Βρήκαν 25 δισ. για τις τράπεζες.!!!!


Βρήκαν 25 δισ. για τις τράπεζες.!!!!!!!!!!

Χρήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά για τις τράπεζες.

Από την άλλη η κοινωνία, βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός πλέον υπερβαίνει τους απασχολούμενους κατά 500 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι.

Οικονομικοί παράγοντες εκδηλώνουν φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεδομένης της μεγαλύτερης ύφεσης που θα προκαλέσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Αμεσα θα εκταμιευθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα 25 από τα συνολικά 48 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το EFSF που παράλληλα γνωστοποίησε ότι έχει δώσει ομόλογα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να ανεβάσει το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να αντλούν από τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Η βοήθεια αυτή αναμένεται να είναι προσωρινή και δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό μέγεθος του δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας. «Τα ομόλογα θα επιστραφούν αφού ολοκληρωθεί η περίοδος επιλεκτικής, κάτι που αναμένεται τον επόμενο μήνα».

O επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι το Tαμείο έχει ακόμη διαθέσιμα 248 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιρώντας τις δεσμεύσεις του προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: