Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να τρέχουν να μας σώσουν????


Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να τρέχουν να μας σώσουν;


Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια απίστευτη προσπάθεια ποδηγέτησης του ελληνικού λαού, ένα απίστευτο σχέδιο που περιλαμβάνει τα πάντα. Από την πλύση εγκεφάλου, μέχρι τον εκφοβισμό.

Όλα κινούνται γύρω από το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

Πολιτικοί, κανάλια, αναλυτές, διάφοροι άσχετοι και άλλοι δημοσιογράφοι του συστήματος παπαγαλίζουν αυτά που τους έμαθε η κυβέρνηση Παπανδρέου και η τρόικα. Το μάθημα είναι απλό: Να περάσει στον ελληνικό λαό ότι αν δεν κάτσει να του… πάρει τα μέτρα η τρόικα θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Επί δύο χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται κι ένα νομοσχέδιο που καταλύει κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε έννοια νομιμότητας πολιτικής και ηθικής.

Η Ελλάδα ζει την πιο βίαιη προσαρμογή στα δεδομένα που κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν. Όχι ότι η χώρα δε χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις. Φυσικά και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα κι όχι συνεχείς προϋπολογισμούς – κουμπότρυπες.

Φυσικά και υπήρξαν λαμόγια που τα έτρωγαν, μαζί και μόνοι.

Φυσικά και ζούσαμε με δανεικά και με παραπάνω από αυτά που βγάζαμε. Όλα αυτά να τα δεχθούμε και να τα αλλάξουμε.

Ό,τι συμβαίνει ωστόσο τελευταία δεν είναι αλλαγή προς το καλύτερο. Είναι βίαιη ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στο όνομα μια θολής σωτηρίας.

Κι επί δύο χρόνια δύο λέξεις ξεχωρίζουμε: Χρεοκοπία και σωτηρία, διαλέγετε και παίρνετε, μας λένε όλοι.

Κι έτσι ο κόσμος, τρομαγμένος που ακούει τα χειρότερα, βολεύεται με τα λιγότερο κακά και λέει και «δόξα το θεό».

Κανείς όμως δε μας έχει πει αν πράγματι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ. Υπάρχει τέτοιος μηχανισμός; Φυσικά και όχι. Χθες η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένεια, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είπε ξεκάθαρα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη.

Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, εκτός από μια εθελοντική αποχώρηση. Τρελός είναι να το ζητήσει κάποιος;

Από την άλλη, σου λένε ότι δε θα έχεις να πληρώσεις τα ομόλογα του Μαρτίου, άρα θα κηρύξεις στάση πληρωμών προς το εξωτερικό. Ε και; Την επόμενη μέρα από τη στιγμή που δε θα πληρωθούν τα ομόλογα θα καταρρεύσει η Πορτογαλία, και μετά η Ισπανία και μετά η Ιταλία και θα φτάσει μέχρι τη Γαλλία το ντόμινο.

Για να δείτε πώς θα τρέχουν λοιπόν η Μέρκελ και τα τσιράκια της να βγάζουν ευρω-ομόλογα, να διασώζουν τράπεζες και να δίνουν δάνεια χωρίς τα ληστρικά επιτόκια.

Δεν προτρέπουμε κάτι τέτοιο. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ευρώπη παίζει ένα απίστευτο παιχνίδι εκβιασμών όμως πίσω από αυτό τρέμει στην ιδέα της κατάρρευσης της Ελλάδας. Όλοι τρέμουν γιατί θα τους στοιχίσει πολύ περισσότερο απ’ ότι η διάσωση.

Γι’ αυτό και είναι πλέον θέμα χρόνου μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας εξαιτίας του PSI που φαίνεται να καταλήγει σε ναυάγιο. Ή ακόμη και από μια αρνητική ψηφοφορία στη Βουλή.

Να δούμε τότε αν θα τρέχουν να μας σώσουν προτού βγει ο κόσμος στο δρόμο και γίνουμε η Αργεντινή της Ευρώπης. Και ξέρετε πόσο εύκολα μπορούν να πάρει φωτιά και οι άλλες χώρες.

Έχει σημασία λοιπόν η στρατηγική του Αν. Σαμαρά και γιατί πάει στα άκρα για… 30 ευρώ της επικουρικής. Όπως έχει σημασία και η αντίθετη στρατηγική του κ. Βενιζέλου ο οποίος συνδέει το πολιτικό του μέλλον με τα «ναι» που θα πει στην τρόικα.!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: