Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ.??????????


ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ????????????????

Σχόλιο: Τα ονόματα των δικαστών, για να τους θυμηθούμε, όταν ελευθερωθεί η Ελλάδα!!!

Απόφαση παρωδία!!!!!!!!

Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα - Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι!
Άλλο ενα σκάνδαλο που όλοι αθωώνονται!

Άλλο ενα σκάνδαλο πολλών ΔΙΣ που ανήκαν στον Ελληνικό λαό και χαθήκαν, για το οποίο η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη αποφάνθηκε οτι δεν έφταιξε ποτέ κανείς!
Όπως με το χρηματιστήριο, τις υποκλοπές, την Siemens και τόσα δεκάδες άλλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης!

Η πολύμηνη ακροαματική διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011, και κατέληξε σε.. πανηγυρική ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων. Όπως δημοσιεύει το capital.gr, δεν πρόκειται για την δίκη που αφορά το βασικό κομμάτι της υπόθεσης με τα αποκαλούμενα «δομημένα» ομόλογα, αλλά για την δίκη που αφορούσε τις αγοραπωλησίες ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σταθερού επιτοκίου οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο 2001- 2007 στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες (απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Ταμείων: - Πρώην δημοσίων υπαλλήλων,
- επικουρικής ασφάλισης και κοινής διανομής πρατηριούχων υγρών καυσίμων,
- σύνταξης και επικουρικών προσώπων γεωργικών οργανώσεων,
- υγείας δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων,
- μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων και
- επικουρικής ασφάλισης δημοσίων υπαλλήλων.

Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τους νόμιμους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών Ακρόπολις, Artion, Πήγασος και Τρωύλος.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Η κατηγορία

Σε βάρος των κατηγορουμένων εκκρεμούσε ποινική διαδικασία από το 2008. Επρόκειτο για τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, και της ηθικής αυτουργίας, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σχετικά με τις αγοραπωλησίες ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σταθερού επιτοκίου, την περίοδο 2001- 2007.

Οι αγοραπωλησίες αυτές φαίνεται να έγιναν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά καθώς και «σε τιμές μεγαλύτερες, όσον αφορά τις αγορές, από τη μέγιστη τιμή ή την τιμή αποτίμησης του ίδιου τίτλου που είχε διαμορφωθεί στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την ημέρα της συναλλαγής, και σε τιμές μικρότερες, ως προς τις πωλήσεις, από την ελάχιστη τιμή ή την τιμή αποτίμησης των ίδιων τίτλων που είχε διαμορφωθεί στην ίδια αγορά κατά την ημέρα της συναλλαγής».

Το δικαστήριο εξέτασε δεκάδες μάρτυρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και μετά και την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κατέληξε πως «οι τιμές ΗΔΑΤ κατά τη διερευνηθείσα περίοδο δεν ήταν καλύτερες τιμές αγοράς, ούτε μπορούσαν και έπρεπε να επιτευχθούν από τους συναλλασσομένους, αλλά απλώς και μόνο τιμές αποτίμησης των επίμαχων ομολόγων,

ότι οι Πρόεδροι ενήργησαν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ασφαλιστικών ταμείων και χωρίς να τους ασκηθεί οποιαδήποτε επιρροή από τους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών εταιρειών και ότι ουδέν περί ΗΔΑΤ γνώριζαν, ούτε είχαν εξάλλου θεσμοθετημένη υποχρέωση συναλλαγής μέσω ΗΔΑΤ ή σε τιμές ΗΔΑΤ».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχ. Δημητρακόπουλος τόνισε μετά την αθωωτική απόφαση πως «από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψε η έλλειψη ενός σαφούς επενδυτικού πλαισίου, θεσπισμένου από την Πολιτεία, στο οποίο- υποχρεωτικά- να κινούνται οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά την αξιοποίηση των αποθεμάτων των ασφαλισμένων».!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: