Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Στην φάκα για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, οι σκευωροί του Βατοπεδίου.!!!!!!!!Στην φάκα για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, οι σκευωροί του Βατοπεδίου.

Αηδία και αγανάκτηση από το μέγεθος της διαπλοκής οργανωμένου εγκλήματος – πολιτικής και επιφανών πολιτών του δημόσιου βίου. Αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης τοκογλυφίας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ***.

Από κοντά και ο πρώην διευθυντής της ΕΤ3, Γιώργος Φ, όπως και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός
συνεργάτης του Βενιζέλου ο Χρήστος Παπ…

Μπόχα και δυσωδία. Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φε***, και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κορυφή της πυραμίδας του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στη Βόρειο Ελλάδα, της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Μάρκος Κα***, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου!
***Για όσους δε θυμάστε, να σας θυμίσουμε την υπόθεση της Κωνσταντία Κάνου, δικηγόρου της Τ. Σωτηροπούλου ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ!!!!!!!!*****

Αρχικά, όλοι αρνήθηκαν τα δεδομένα. Όμως, τότε, η προβολή του βίντεο από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο οποίο ο σύντροφος της κ. Σωτηροπούλου, δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος, εμφανίζεται να συναλλάσσεται με τον μεσάζοντα της εταιρείας που έχει αγοράσει από το Βατοπέδιο τα επίμαχα οικόπεδα της Ραιδεστού, λέγοντας μάλιστα ότι η αγωγή που έχει συντάξει η σύντροφός του «είναι μουσαντένια», προκάλεσε πολιτική θύελλα, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Στελέχη της Ν.Δ., όπως ο γραμματέας του κόμματος, τότε, Λ. Ζαγορίτης, μίλησαν για «σκοτεινό παρασκήνιο» και «δήθεν μαρτυρίες, που ανατρέπονται».

Για θυμηθείτε την υπόθεση:
Μάρκος Καρ****, όμως, είχε και πλούσια πολιτική δραστηριότητα. Ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού ********
Το στέλεχος της “Τράπεζας Πειραιώς”
Μεταξύ των συλληφθέντων φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το πρώτο τη τάξει στέλεχος της «Τράπεζας Πειραιώς» στην Θεσσαλονίκη, κ. Θ***** όπως αποκαλύπτουν δικαστικές και αστυνομικές πηγές της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος του.

Ο πρώην Διευθυντής της ΕΤ3
Ο επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αν και ενδεχομένως αντιθέτων πολιτικών απόψεων, “πιστώνεται” από πολιτευτές της Θεσσαλονίκης στο “σύστημα φίλων” του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης! Παραδέχεται ωστόσο ότι είχε προσωπικές σχέσεις με πολλούς από τους συλληφθέντες.
Το “βρώμικο” στέλεχος του ΣΔΟΕ
Προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπ*****. Γνωστός “πασοκτζής” με χρόνια διαδρομή στο κόμμα, είναι εύλογο η σύλληψή του να δημιουργεί περίεργους συνειρμούς για το άλλο σκάνδαλο, αυτό του Καπελέρη και την περίεργη στάση του Βενιζέλου.

**Ο Χρήστος Παπ*****, γνωστός συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση, όλως τυχαίως. Ήταν τόσο… τυχαία η επιλογή του, που συνέπεσε, όπως λένε εφοριακοί, μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Μάλιστα, είχε διαδραματίσει κι έναν περίεργο ρόλο, όπως ανακαλύψαμε σε δημοσίευμα του 1995, στην εφημερίδα Μακεδονία.
Ο Χρήστος Παπ**** είχε πρωταγωνιστήσει πριν από χρόνια σε μία χαρακτηριστική για την πολιτική του στάση αλλά και το ηθικό του διαμέτρημα υπόθεση σύλληψης ενός εφοριακού.

Ο εφοριακός είχε συλληφθεί με σημαδεμένα χαρτονομίσματα αφού είχε προηγηθεί επί μακρόν εντοπισμός και παρακολούθηση του υπόπτου εφοριακού και ενδελεχής προετοιμασία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του επ’ αυτοφώρω.

Κατά την σύλληψη του εφοριακού εμφανίστηκε ένα άτομο το οποίο συστήθηκε ως «συνδικαλιστής» και δήλωσε πως θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του συλληφθέντος με σημαδεμένα χαρτονομίσματα εφοριακού.

Ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν παρών, έκπληκτος μπροστά στην θρασύτατη στάση του συνδικαλιστή κατά τη σύλληψη, του εξήγησε πως είναι μάταια η οποιαδήποτε εμπλοκή του λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που είχαν οι Αρχές στην διάθεσή τους αλλά και ότι η υπόθεση είναι τόσο εξωφθάλμως ανήθικη, ώστε να προκαλεί εντύπωση η εμμονή του να αναμιχθεί.

Ο «συνδικαλιστής» ήταν βεβαίως ο Χρήστος Παπ*****, όστις μετά από χρόνια «προήχθη» κατ’ επιλογή του υπουργού Οικονομικών σε Διευθυντή Επιχειρήσεων Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: