Σελίδες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κάνει πίσω η ΝΔ για τις εκλογές.????


Κάνει πίσω η ΝΔ για τις εκλογές;


Η ανακοίνωση που έβγαλε η Συγγρού, μετά τη συνάντηση Παπαδήμου Σαμαρά, δεν είναι ξεκάθαρη για το θέμα του χρόνου των εκλογών, αν και είναι γνωστό πως η χθεσινή συνάντηση έγινε κυρίως γι’ αυτό ακριβώς το θέμα. «Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» λέει η ανακοίνωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και συμπληρώνει όμως πως.....
μέσα σ’ αυτά που συμφωνήθηκαν είναι «η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Μια ανακοίνωση δηλαδή στην οποία μπορεί ο καθένας να δώσει την ερμηνεία που τον βολεύει.

Ξεκάθαρη πάντως θέση για το χρόνο των εκλογών δεν υπήρξε. Από την ίδια την ανακοίνωση το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό. Αν μάλιστα δούμε ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την στήριξη που συνεχίζει να παρέχει η Νέα Δημοκρατία στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και το συνδυάσουμε αυτό με κάποιες φωνές που κάνουν λόγο «για Απρίλιο 2012 και… βλέπουμε», χωρίς καθόλου να τα διαψεύδει, όλα αυτά, η Συγγρού, τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, για τους δικούς της άγνωστους σε μας λόγους, κάνει και πάλι πίσω.

Φοβάται άραγε το πολιτικό κόστος για να ρίξει τον Παπαδήμο; Πιέζεται από κάποιους παράγοντες; Κανείς δεν γνωρίζει. Εκείνο πάντως που με βεβαιότητα μπορεί ο καθένας να δει είναι πως, αγκαλιά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, οδηγεί την Πατρίδα στον γκρεμό, αγνοώντας πλήρως τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: