Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στους τραπεζίτες πηγαίνουν τα δάνεια της τρόικας.!!!


Στους τραπεζίτες πηγαίνουν τα δάνεια της τρόικας


Ούτε ένα ευρώ από τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας δεν πηγαίνει για μισθούς και συντάξεις
Τουλάχιστον 404 δισ. ευρώ έχουν πληρωθεί από το 2000 για τοκοχρεολυτικές δόσεις, αλλά το χρέος είναι ακόμα 356 δισ. ευρώ

Η απροκάλυπτη τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει το «μαύρο μέτωπο» της πλουτοκρατίας και τα φερέφωνα που διαθέτει στα Μέσα Ενημέρωσης, για τη δήθεν καταστροφή που απειλεί τα λαϊκά στρώματα της χώρας η έλλειψη των δανείων της τρόικας, έχει στόχο να φοβίσει τους εργαζόμενους και να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται και - πολύ περισσότερο - σε εκείνα που έρχονται το επόμενο διάστημα, με τη νέα κυβέρνηση.

Ο «Ρ» πολλές φορές έχει αποκαλύψει ότι η άρχουσα τάξη και οι κυβερνώντες δε διστάζουν να προπαγανδίζουν τη φιλομονοπωλιακή τους πολιτική χρησιμοποιώντας ψευτιές και μυθεύματα. Βέβαια, αυτοί είναι αδίστακτοι και εφαρμόζουν μια πολιτική καθημερινής εξόντωσης για εκατομμύρια εργαζόμενους, σιγά μην είχαν τέτοιους ενδοιασμούς. Ωστόσο, η απολυτότητα με την οποία προβάλλουν ακόμα και τα ψέματά τους, φαίνεται ότι προκαλεί ερωτηματικά και αμφιθυμίες, κάποιους ίσως ακόμα και να τους κλονίζει.

Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική.
*Ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των δανείων της τρόικας δεν πηγαίνει για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
*Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια των τραπεζών δεν πηγαίνει για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων ή οποιουδήποτε φορέα που να σχετίζεται με την οικονομική ή άλλη ενίσχυση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί παραμύθι, ψέμα ολκής, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Τα περιβόητα ποσά που υποτίθεται ότι ...«μας δίνει» η τρόικα, είναι δάνεια με αποκλειστικό στόχο να στηριχτούν οι τράπεζες, να εξυπηρετούνται, δηλαδή, δάνεια προηγούμενων χρόνων, που είχαν συνάψει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι δάνεια με επαχθείς όρους, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες αποπληρωμής, ενώ συνοδεύονται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Λόγος γίνεται για το μνημόνιο, που προβλέπει μέτρα και πολιτικές βίαιης μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και Παιδείας κ.ο.κ.

Να ποιους πληρώνει η τρόικα
Οι ίδιοι οι αριθμοί, τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν κυβέρνηση και τρόικα στα κείμενα του κρατικού προϋπολογισμού, μιλάνε από μόνα τους:
Η τρόικα, από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, έχει εκταμιεύσει μέχρι στιγμής 5 δόσεις, συνολικού ποσού 65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια ακριβώς περίοδο, το 2010 και φέτος μέχρι το Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση έχει πληρώσει προς τους τραπεζίτες τόκους και χρεολύσια που ήδη ξεπερνούν τα 75 δισ. ευρώ.
Αρα, τα 65 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας πήγαν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί με αυτά έδωσε ακόμα 10 δισ. ευρώ, που άρπαξε, με την πολιτική του μνημονίου, από τους εργαζόμενους.
Και το μυστικό της 6ης δόσης το γνωρίζουν τώρα οι πάντες. Η τρόικα επέλεξε και καθυστερεί την εκταμίευσή της, επειδή είναι η μόνη δόση από τις δώδεκα που δεν προορίζεται για την απευθείας πληρωμή κρατικών ομολόγων.
Αυτά ως απάντηση στα ψέματα που σερβίρουν διάφοροι μαφιόζοι της προπαγάνδας για να τρομάξουν τον κόσμο. Για να ξέρουμε και να συνειδητοποιούμε, και με βάση τους αριθμούς, ότι ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια της τρόικας δεν πηγαίνει για τη μισθοδοσία ή τις συντάξεις, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Σφαγιάζονται οι μισθοί και οι συντάξεις και ακυρώνονται λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών, προκειμένου να κατατίθενται δισεκατομμύρια στο βωμό της διάσωσης των τραπεζών.!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: