Σελίδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

100 εκατομμύρια χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους. Ένα εκατομμύριο από αυτούς είναι παιδιά. Η Ευρώπη αδιαφορεί...



100 εκατομμύρια χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους. Ένα εκατομμύριο από αυτούς είναι παιδιά. Η Ευρώπη αδιαφορεί...


- Εσείς όμως συνεχώς θα ακούτε μόνο για ισλαμοφοβία και αντισημιτισμό…


Από την ομιλία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών, μιλώντας για τις θρησκευτικές διώξεις

Σας καλωσορίζω στο καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, ο οποίος είναι ένα σύμβολο αναγέννησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πάνω από χίλια χρόνια πριν, ο λαός μας ήταν φωτισμένος με το φως της Ορθοδοξίας, που τέθηκε σε κάθε σφαίρα της κοινωνικής ζωής. Στο πέρασμα των αιώνων, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν μερικές φορές μέσα από σοβαρές δοκιμασίες, έμαθαν να ζουν έχοντας φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, πρώτα απ 'όλα, με τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Βουδιστές.

Η Ρωσία έχει συσσωρεύσει μια μοναδική εμπειρία ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκειών που επρόκειτο να γίνει παραδοσιακή για τη χώρα μας, μια εμπειρία του διαθρησκειακού διαλόγου και της συνεργασίας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.




Η Ευρώπη έχει χριστιανικές ρίζες και η βασισμένη σε αυτές παράδοση της εξασφάλισης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποτελεί βασική έννοια του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Έχουμε μιλήσει για το απαράδεκτο των διώξεων και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για θρησκευτικούς λόγους: του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας, και της χριστιανοφοβίας. Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό το θέμα λεπτομερώς.

Οι Χριστιανοί είναι τις περισσότερες φορές θύματα των διώξεων

Όπως αναλυτικές μελέτες έχουν δείξει, είναι οι Χριστιανοί, που τις περισσότερες φορές έχουν γίνει θύματα θρησκευτικών διώξεων στο σημερινό κόσμο. Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, είναι τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια Χριστιανοί που υφίστανται διώξεις και διακρίσεις στον κόσμο, με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο από αυτούς να είναι παιδιά.

Επί του παρόντος, βιώνουμε μια εποχή μεγάλης κλίμακας διωγμών κατά των χριστιανών. Λίγοι άνθρωποι σε χώρες χωρίς προβλήματα στην Ευρώπη το γνωρίζουν αυτό, και όσοι το γνωρίζουν, προτιμούν να μην αντιδρούν. Διεθνή ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα καθώς και δημόσιοι οργανισμοί και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή του κοινού σε αυτήν την τραγωδία. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς που δεν αδιαφορούν.!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: