Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μεγάλη ηττημένη η ΝΔ.


Μεγάλη ηττημένη η ΝΔ.

Μεγάλη χαμένη από τη χθεσινή μέρα εκτιμούμε πως είναι η Νέα Δημοκρατία. Όχι φυσικά γι’ αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ότι δήθεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει την υπογραφή της (που άραγε; στην επίσημη χρεοκοπία της χώρας,;;), αλλά για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα από τα κυριότερα πολιτικά της όπλα, αυτό της...
«επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου».

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πει τίποτα πάνω σ’ αυτό το θέμα γι’ αυτό και η δυστοκία έκδοσης κάποιας σχετικής ανακοίνωσης. Δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Και τα επιτόκια κατεβαίνουν και επιμήκυνση γίνεται και πολλά άλλα που ούτε η Νέα Δημοκρατία είχε τολμήσει να προβλέψει. Φυσικά εκκρεμεί το γεγονός της επιτυχίας κάποιων στόχων, αλλά έτσι κι αλλιώς και οι ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν ποτέ, άλλωστε γι’ αυτό έβαλαν αυτούς τους στόχους, προκειμένου να μας κρατάνε ομήρους.

Εμείς είχαμε επισημάνει από την αρχή, αλλά κανείς δεν μας άκουγε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε οικονομίστικες διαχειριστικές προτάσεις, όταν μάλιστα αυτές καθορίζονται από την τρόϊκα και απλά να περιμένει το «ώριμο φρούτο», αλλά ότι θα έπρεπε να κτυπήσει το κρατικοδίαιτο σοσιαλιστικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ στην καρδιά του, που είναι το θεσμικό πλαίσιο ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Δεν το έκανε. Τώρα πληροφορούμαστε ότι την επόμενη Τετάρτη ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ελπίζουμε (αν και δεν το πιστεύουμε) αυτές οι προτάσεις να είναι επαναστατικές και να αλλάζουν άρδην το πολιτικό σύστημα, γκρεμίζοντας το ολοκληρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης που έχει επιβάλει το σοσιαλιστικό καθεστώς ΠΑΣΟΚ.
Θα μας ακούσουν άραγε αυτή τη φορά;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: