Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κε Προβόπουλε "τέλος χρόνου" για κάποιους ανυπόληπτους τραπεζίτες, όχι για τους πολίτες...


Κε Προβόπουλε "τέλος χρόνου" για κάποιους ανυπόληπτους τραπεζίτες, όχι για τους πολίτες...

O πρόεδρος της Tράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στη «Καθημερινή», κάνει λόγο για «τέλος χρόνου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει σωτηρία πέρα από το Μνημόνιο και την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Καλά θα έκανε ο κος Προβόπουλος ν απευθύνει αυτές τις προτροπές, όχι προς τους πολίτες, αλλά προς κάποιους ανυπόληπτους τραπεζίτες, οι οποίοι έκαναν, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ότι...
περνούσε από το χέρι τους για να φθάσουμε ως εδώ.

Οι τράπεζες ήταν εκείνες που έβαλαν πλάτη και εγγυήσεις για να μπουν στη τότε Σοφοκλέους, ένας στόλος από αφερέγγυες και πολυδανεισμένες εταιρείες τυχοδιωκτών επιχειρηματιών, οι οποίοι εκλιπαρούσαν τον Χατζηφωτίου να τους βάλει στα κοσμικά για να βγάλουν καμιά γκόμινα η να γνωρίσουν κάνα τεκνό.

Ανάμεσα σ αυτές τις εταιρείες υπήρχαν και πολλά σαπάκια των ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων με τα λεφτά των κορόιδων «επενδυτών» του Χρηματιστηρίου απέκτησαν βίλες και υπεράκτιες καταθέσεις αλλά οι εταιρείες τους βρίσκονται σήμερα στα όρια της χρεοκοπίας.

Οι τράπεζες ήταν εκείνες που έδωσαν ένα σκασμό εκατομμύρια θαλασσοδάνεια σε δευτεροκλασάτους επιχειρηματίες των ΜΜΕ οι οποίοι δεν θάκαναν ούτε για τσιαλιαδόροι της Ναπολιτάνικης Μαφίας των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα σήμερα οι περίφημοι εκδοτικοί όμιλοι και τα κανάλια της χώρας-με κάποιες εξαιρέσεις-να μην απέχουν πολύ από τη χυδαία, ακόμη και για τον καπιταλισμό, φούσκα του Άλτερ.

Οι τράπεζες ήταν εκείνες που έγδυσαν τους πολίτες με τα μαυραγορίτικα καταναλωτικά δάνεια και ειδικότερα κάποιες απ αυτές που ήθελαν να μπουν, με καραβίσιες μεθόδους, στην αγορά.
Οι τράπεζες ήταν αυτές που στήριξαν τους νταβατζήδες της διαπλοκής-μικρούς και μεγάλους-χορηγόντας τους δάνεια παρότι στα αρχεία της Δικαιοσύνης υπήρχαν και υπάρχουν ολόκληροι τόμοι που αφηγούνται τις βρώμικες διαδρομές τους.

Από τον Πάσσαρη οι τραπεζίτες θα μπορούσαν κάποτε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους-απ αυτούς όμως ποτέ, όπως αποδεικνύεται.

Οι νταβατζήδες ζητάνε και λαμβάνουν διαρκώς πιο νέα δάνεια για να ξεπληρώσουν τα προηγούμενα τα οποία κάποια στιγμή διαγράφονται και οι οφειλές τους προς τις τράπεζες βαραίνουν όλους εμάς.

Δεν υπάρχει κε Προβόπουλε κανένα σκάνδαλο, από την Siemens ως το οικείο σας Βατοπαίδι, που οι τράπεζες μέσω βρώμικων λογαριασμών και θυρίδων, να μην έχουν βάλει το χεράκι τους.
Κι ο Κοσκωτάς τραπεζίτης ήταν κε Προβόπουλε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν κε Προβόπουλε, εάν έχετε συζητήσει όλα αυτά με τους τραπεζίτες της χώρας, οι οποίοι μοιράζονται τα πακέτα στήριξης.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής στις συναντήσεις σας.

Σας το λέω αυτό γιατί γνωρίζω ότι ακόμη και κάποια κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs έχουν πάθει τη πλάκα τους από τη διαφθορά που κυριαρχεί σε τμήμα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Όσο για τους κινδύνους της χρεοκοπίας, τους περισσότερους πολίτες δεν μας τρομάζει κε Προβόπουλε.

Σ αυτή τη χώρα τρομαγμένοι είναι οι ξετσίπωτοι εξουσιαστές και οι συνοδοιπόροι τους νταβατζήδες πάσης φύσεως.

Και ξέρετε τι τρέμουν όλοι αυτοί κε Προβόπουλε;

Μήπως δεν μπορέσουν να πληρώσουν τους δεκάδες χιλιάδες άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας που τους προστατεύουν και οι τελευταίοι ορμήξουν μανιασμένοι κατά πάνω τους πριν προλάβουν να γαντζωθούν από τις ανεμόσκαλες των ελικοπτέρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: