Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ Ε.??????


ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ Ε?

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ….

Η Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία…κατάφερε να χρεοκοπήσει, παρέσυρε σε δίνη τις τράπεζες ενώ δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές νωρίτερα από το 2020…το αποκορύφωμα της αποτυχίας…

Τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα είναι πρωτοφανή και πιθανότατα θα πρέπει να καταγραφούν στο βιβλίο Γκίνες ως απίστευτα αλλά όμως ελληνικά και αληθινά.

Τέλη του 2009 με αρχές του 2010 η πολιτική εξουσία της χώρας διαπίστωσε το.....
οικονομικό αδιέξοδο και κίνησε διαδικασίες – που προφανώς δεν θα τις κρίνουμε – ώστε να λάβει οικονομική βοήθεια ενεργοποιώντας για πρώτη φορά μηχανισμό στήριξης.

Παρήλθε όλο το 2010 και η πολιτική εξουσία της χώρας πέραν από γενικόλογες τοποθετήσεις δεν έπραξε τα δέοντα.

Πλησιάζουμε στο τέλος του 2011 και αποφασίζεται μεγάλο haircut ίσως 50% στο ελληνικό χρέος καθώς και ενεργοποίηση νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας.

Η πολιτική εξουσία της χώρας χωρίς την δυνατότητα να διαπραγματεύεται απλά παρακολουθεί και ενημερώνεται για το τι θα αποφασίσει η Ευρώπη για την τύχη της Ελλάδος.

Στο μεσοδιάστημα το πολιτικό σύστημα της χώρας αδυνατώντας να κατανοήσει τις επιπτώσεις των μη αποφάσεων και πρωτοβουλιών οδήγησε σε δίνη τις ελληνικές τράπεζες ίσως από τα ελάχιστα υγιή μέρη της οικονομίας.

Αυτά αποτελούν την μια πλευρά του νομίσματος η άλλη πλευρά είναι ακόμη χειρότερη.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όχι το 2011 που προέβλεπε η πολιτική εξουσία της χώρας, ούτε το 2012 μετά την τελευταία αναθεώρηση της εκτίμησης.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2020 δηλαδή μετά από 10 χρόνια.

Ας δούμε πως κινούνται δύο άλλες χώρες η Ιρλανδία και η 2 φορές χρεοκοπημένη Αργεντινή.

Η Ιρλανδία εμφανίζει αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα πέριξ του 7% η Ελλάδα 21%.

Η Ιρλανδία θα βγει στις αγορές αρχές του 2013 και η Ελλάδα το 2020.

Η Ελλάδα εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ λιτότητας 10ετούς διάρκειας θα παλεύει να επιβιώσει και η Αργεντινή μετά το 2005 που χρεοκόπησε το 2010 έκανε την πρώτη απόπειρα να δανεισθεί συγκεντρώνοντας στο 65% του επιδιωκόμενου στόχου δηλαδή 5 χρόνια μετά την χρεοκοπία.

Ακόμη και η Πορτογαλία εμφανίζει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Ελλάδα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν ενταχθεί σε μηχανισμούς στήριξης αλλά το ελληνικό μοντέλο ανάταξης της οικονομίας απλά αποτυγχάνει.

Η Ελλάδα μέρος της ΕΕ και του ευρώ μπορεί να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η πλέον αποτυχημένη περίπτωση διαχείρισης κρίσεων.

Από επιτυχία σε επιτυχία...!!!!!!!!!!!!!!





Από επιτυχία σε επιτυχία...


Θυμήθηκε πάλι τα διαγγέλματα ο κ. Παπανδρέου. Απόψε στις 8, θα μας κάνει να νοιώσουμε (πάλι)εθνικά υπερήφανοι. Επειδή δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος μαζί του, ως σχόλιο στο διάγγελμα, παραθέτω 4 φωτογραφίες, που αξίζουν όσο 4000 λέξεις. Τότε και τώρα. Προέρχονται από τις ίδιες εφημερίδες, με τους ίδιους πανηγυρισμούς και τις ίδιες δηλώσεις. Τίποτε άλλο. Όποιος έχει λίγο μυαλό και στοιχειώδη κρίση, καταλαβαίνει.

Πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή στην Κυβέρνηση.!!!!


Πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή στην Κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι που μας έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας και κατάφεραν να βυθίσουν στη φτώχεια τους Έλληνες, ξεκίνησαν από το πρώτο λεπτό επίτευξης της συμφωνίας να πανηγυρίζουν για το ότι η χώρα θέτεται υπό διεθνή επιτροπεία. Όπως ξεκάθαρα ορίζεται στο κείμενο των συμπερασμάτων, πλέον η τρόικα εγκαθίσταται στην Αθήνα μόνιμα ώστε να ελέγχει καθημερινά τη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου και για το λόγο αυτό στην Κυβέρνηση έχουν το θράσος να δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στις 4/10/2010 πήρε την προκαταβολή για τις «υπηρεσίες» του..!!!!!


Στις 4/10/2010 πήρε την προκαταβολή για τις «υπηρεσίες» του.!!! ΤΥΧΑΙΟ.?????

“Και το βραβείο Κβαντρίγκα απονέμεται στον...Γιώργο Παπανδρέου”. Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, βράβευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην κατηγορία “Δύναμη της Αλήθειας” το βράδυ της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2010.
Η βράβευση έγινε στο Βερολίνο και οι Γερμανοί τίμησαν τον Γιώργο Παπανδρέου, “για την κοινωνική προσφορά του και δη για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή της χρεοκοπίας” της Ελλάδας.
Τότε ο Παπανδρέου πήρε βραβείο ως προκαταβολή, για τις μελλούμενες υπηρεσίες του προς την Γερμανία, από τα χέρια του ανθρώπου που σήμερα,
μας οδηγεί στο κουρείο και στο θάλαμο αερίων της ουσιαστικής χρεωκοπίας.
Τώρα μένει να μάθουμε τι γίνεται με τα τριάκοντα αργύρια.
Πάντως η εικόνα έχει γίνει πλέον ξεκάθαρη για τον ρόλο του Παπανδρεϊκού θιάσου, στο θέατρο της γερμανικής επικυριαρχίας.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Άρειος Πάγος ευτελίζει την Δικαιοσύνη και αντιστρόφως...


Όταν ο Άρειος Πάγος ευτελίζει την Δικαιοσύνη και αντιστρόφως

Έγινε γνωστό με ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, κυρίας Ρένας Ασημακοπούλου, προς όλους τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας ότι απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα κάθε απεργιακής μορφής αποχή στους δικαστές και ότι η συμμετοχή δικαστών σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Μωρέ κ. Ασημακοπούλου μας, καλό είναι να εκδηλώνετε την ευαισθησία σας για την προστασία της πολιτικής εξουσίας την οποία υπηρετείτε, αλλά θα ήταν εξ ίσου έντιμο να μεριμνούσατε για την πειθαρχική και ποινική δίωξη δικαστικών, οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμη συνειδησιακή απεργία. Αναφέρομαι σε επίορκους δικαστές και εισαγγελείς που εκδίδουν κατά παραγγελία αποφάσεις, που ενώ έχετε τα στοιχεία στα χέρια σας, τους καλύπτετε. Αλλά τώρα υπάρχει και η δικαστική τρόϊκα. Και θα τα βρείτε σκούρα από δω και πέρα, να είσαστε σίγουρη γι΄ αυτό. Και ο εξευτελισμός θα είναι απόλυτος.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των παπαγάλων του Ψιχάρη Μπόμπολα...!!!!



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των παπαγάλων του Ψιχάρη Μπόμπολα.

Σύσσωμοι οι παπαγάλοι του δημοσιογραφικού συφερτού που χρόνια τώρα ποδηγετεί και κατευθύνει την ψήφο των Ελλήνων, φορώντας την μάσκα του προοδευτικού ψυχόπονου προστάτη των συμφερόντων του λαού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πλέον οι εκλογές είναι άχρηστες.
Καψής. Τρέμη. Τζίμας. Καμπουράκης. Οικονομέας Κτλ Κτλ, όλα τα καλά παιδιά της θολοκουλτούρας, των Μπόμπολα Ψιχάρη, δεν βρίσκουν πλέον τις εκλογές ως λύση σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Μήπως η Ελλάδα έπαψε να είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Εκλογές στην Ελλάδα θα είναι χρήσιμες μόνο όταν όλοι οι παραπάνω βρουν τον κατάλληλο για αυτούς κυβερνήτη.
Τώρα είμαστε ορφανά. Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα κόμμα ιδεολογίες, πρότυπα, υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Στην Ελλάδα μόνη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου μας το είχε αυτό τονίσει ο Θεόδωρος πάγκαλος από το την βουλή πριν μερικούς μήνες.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γεννήθηκε με το ΠΑΣΟΚ το 1981 (κατά τον πάγκαλο), και φυσικά τώρα που το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει, θα πεθαίνει και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η άποψη όλων όσων ακούμε να προβάλουν την άποψη ότι οι εκλογές βλάπτουν τον τόπο.

O Giorgo «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ» ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…!!!

O Giorgo «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ» ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…!!!
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ... ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…!!!

Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά…
Δεν μπορεί να κυβερνήσει…
Περιμένει μέχρι την Τετάρτη σαν «σκυλί πεινασμένο», να του ανακοινώσουν οι εντολοδότες και αφεντικά του, ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός πού τού ανέθεσαν—όταν τον έκαναν Πρωθυπουργό-- να εισπράξει από τον Ελληνικό λαό…
Μαζί βέβαια και με την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας…
Το μισό Υπουργικό του Συμβούλιο, τού ζητά συγκυβέρνηση με Σαμαρά, όπως και η Κοινονουλευτική του ομάδα…
Θα ήταν η καλυτερή τους λύση, διότι θα εύρισκαν έτσι τρόπο να αποενοχοποιηθούν για την ψήφιση του Μνημονίου, αν το δεχόταν ο Σαμαράς…
Όμως τους λέει κατηγορηματικά ΟΧΙ…
Πληθαίνου όμως τα αδιεξοδά του, τόσο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, του Κόμματός του, της Κ.Ο., όσον και σε Ευρωπαικό επίπεδο, όπου μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η Ελλάδα …τετέλεσται…!!!
Η χρεοκοπία, είτε συντεταγμένη την ονομάσουν, είτε εθελοντική, είναι γεγονός…
Την νέα δανειακή σύμβαση, ως επακόλουθο της χρεοκοπίας ήδη οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσουν…
Αν ζητήσει 180 ξέρει ότι ο Σαμαράς πάλι θα πεί ΟΧΙ.
Έτσι μπορεί να προκηρύξει εκλογές και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα …
Πάντα όμως υπό την «αίρεση» των δανειστών—τοκογλύφων και των Μπόμπολα –Αλαφούζου πού προσπαθούν να τον κρατήσουν με «νύχια και με δόντια»…!!!
Μέχρι πότε όμως;;;

Το ΠΑΣΟΚ του 80 κατέστρεψε την Ελλάδα..


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!!!


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ….ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!
Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού…

Πολύ επίκαιρο θέμα οι ιδεολογικές μεταλλάξεις, οι ιδεολογίες που γίνονται κάστες και “προβιές”.
Πολλοί αριστεροί των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές που θα άλλαζαν τον κόσμο, που σήκωσαν κόκκινες σημαίες, που κατέβηκαν σε πορείες και συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμειναν νύχτες στα κρατητήρια της ασφάλειας και ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, σήμερα είναι τα αφεντικά, κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες άλλων εργαζομένων και έχουν μερίδιο ευθύνης για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αναφέρονται παρακάτω είναι πρώην αριστεροί. Λίγοι μόνο έχουν παραμείνει συνεπείς στην ιδεολογία τους.

Καθήστε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.

Μέλη του Ρήγα Φεραίου (νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού) ή του ΚΚΕ Εσωτερικού

Κώστας Σπυρόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών
Βασίλης Λυριτζής, παρουσιαστής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση
Νίκος Φίλης, διευθυντικό στέλεχος της “Αυγής”
Νίκος Μεγγρέλης της ΝΕΤ
Θανάσης Γεωργακόπουλος, στέλεχος της ΑΕΚΑ, της πολιτικής κίνησης που αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.
Χρήστος Μαχαίρας, υπεύθυνος ειδήσεων παλιότερα του FLASH, διευθυντής σήμερα της ΝΕΤ 105,8 και παρουσιαστής εβδομαδιαίου talk show της κρατικής τηλεόρασης.
Θανάσης Τσεκούρας, στέλεχος σήμερα των ειδήσεων της ΝΕΤ, βρέθηκε προ καιρού στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας “Εξουσία”

Γνωστότερος, πάντως, απ’ όλους επρόκειτο να γίνει ο Γραμματέας της “Β’ Πανελλαδικής” του Κολλεγίου Αθηνών, γνωστός κατά (δημοσιογραφικόν) κόσμον και ως… Αλέξης Παπαχελάς (γνωστός δημοσιογράφος σε ιδιωτικά κανάλια και διευθυντής της δεξιάς εφημερίδας Καθημερινή).
Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης : ίδρυσαν την V-PRC, ο Στράτος Φανάρας τη Metron Analysis…
Κώστας Τάταρης: μέλος του Ρήγα Φεραίου στη δεκαετία του ’80. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του (ακροδεξιού) «Ελληνικού Μετώπου» στη Λάρισα.

Ορισμένα μέλη του Ιού της “Ελευθεροτυπίας” (Ψαρράς, Τρίμης, Ψαρρά)
Διονύσης Σαββόπουλος : μουσικοσυνθέτης, ΚΚΕ Εσωτερικού.
Κώστας Αγαπίου (του Αντωνίου): άνθρωπος που δραστηριοποιήθηκε έντονα στον αγώνα κατά της χούντας και αργότερα το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και συμμετείχε στην πρώτη διαδήλωση κατά της χούντας (Αύγουστος 1967). Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα το 1968. Αναδείχθηκε σε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Άρης» του Ρήγα Φεραίου (Νεολαία ΚΚΕ Εσωτερικού). Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στον ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας). Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Κ. Αγαπίου απέκτησε εκτεταμένες διασυνδέσεις στο εξωτερικό, τις οποίες αξιοποίησε στη μεταπολίτευση φέρνοντας σε επαφή τον ΕΛΑ με την οργάνωση του Κάρλος. Είχε τα ψευδώνυμα Φιλίπ και Τζιάνι. Συνεργάστηκε το 1983 με τον Κάρλος, στην επίθεση κατά του Σαουδάραβα Πρέσβη. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά βόμβα με τηλεχειρισμό στην Ελλάδα. Το Σεπτέμβριο του 2004 καταδικάστηκε ο Αγαπίου ως μέλος του ΕΛΑ (στην πρώτη δίκη του ΕΛΑ). Τον Ιούλιο του 2005 τελείωσε η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) του ΕΛΑ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους ως μέλη του ΕΛΑ, μεταξύ αυτών και τον Αγαπίου. Τον Ιανουάριο του 2008, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κι έτσι ο Αγαπίου αφέθηκε ελεύθερος μετά από 5 χρόνια κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κώστας Ζουράρις: κουλτουριάρης και ΠΑΟΚτζής. Αρχικά ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Εσωτερικού και μετά μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού-Α.Α. . Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και το 2000 υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα. Το 2000 ήρθε σε ρήξη με το ΚΚΕ.

Παντελής Καψής (ΤΑ ΝΕΑ)
Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ)
Πέτρος Κουναλάκης: Στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα βουλευτής του Συνασπισμού, απ’ τον οποίο αποχώρησε το 2003 για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ.
Γιάννης Λάτσιος : διευθυντής προγράμματος στο κανάλι του «ΑΝΤ1»

Μελη της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ

Γιάννης Βλαστάρης: Στέλεχος επί χρόνια της ΚΝΕ, πέρασε από διάφορα δημοσιογραφικά πόστα, για να βρεθεί, στα τέλη του ’80, διευθυντής του περιοδικού “ΕΝΑ”, συμφερόντων Κοσκωτά και να βρεθεί τελικά στη θέση του διευθυντή σύνταξης της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”.

Ηλίας Θεοφύλακτος: είχε αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού “Flash”, του ομίλου Κόκκαλη, και στη συνέχεια να “μεταγραφεί” στο χώρο των επιχειρήσεων.

Περικλής Κατσιούλας: Γραμματέας Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στις αρχές του ’80, “γίνεται” διπλωματικός συντάκτης του “Flash”, αλλά γρήγορα τον κερδίζει ο επιχειρηματικός χώρος, όπου πρωταγωνιστεί είτε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του ομίλου Κόκκαλη, Bulfon, στη Βουλγαρία, είτε από τη σημερινή θέση του ιδιοκτήτη εταιρείας consulting.
To διπλωματικό ρεπορτάζ κέρδισε αρχικά και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ, Nίκο Μαράκη, ο οποίος, έπειτα από σειρά επιτυχιών στο “ΒΗΜΑ”, πέρασε επίσης στις επιχειρήσεις.
Τάσος Τέλλογλου : δημοσιογράφος
Σωκράτης Τσιχλιάς : διευθυντής του “ΜΕΤΡΟ” και στέλεχος παλιότερα του “ΕΝΑ”.

Γιώργος Δελαστίκ : Παλαιότερα στην ΚΝΕ και σήμερα στο ΝΑΡ. Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Πέτρος Παπακωνσταντίνου : μαζί με το Γιώργο Δελαστίκ, έχουν την ευθύνη των διεθνών της “Καθημερινής”.
Άρης Τόλιος : διευθυντής ειδήσεων του ραδιοσταθμού FLASH
Γιάννης Προβής : εκ των υπευθύνων του Γραφείου Τύπου του Αθήνα 2004
Ντίνος Ρουτζούνης : επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research
Νίκος Μελέτης : διπλωματικός συντάκτης της ΝΕΤ και άλλοι πολλοί

Αντώνης Μαλάμης : απηνής διώκτης των πάσης φύσεως διαφωνούντων, ο οποίος χρημάτισε και επικεφαλής των αλήστου μνήμης ΚΝΑΤ που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Υπήρξε ο πιο διάσημος τραμπούκος της ΚΝΕ και δεν δίσταζε ακόμα και να σβήσει αναμμένα τσιγάρα στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χημείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόμο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή μάχη και περίπου 15 τραυματίες, οι ΚΝΙΤΕΣ έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους. Ο “διάβολος” της ΚΝΕ αργότερα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία DIABOLO, αφού προηγουμένως πέρασε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εφημερίδας “Πρώτη”.

Βασιλική Τσαμπιέρη : πρώην μέλος της ΚΝΕ. Σήμερα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.
Δημήτρης Τσιόδρας : πολιτικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας.

Δήμος Βερύκιος : δημοσιογράφος της ιδιωτικής τηλεόρασης που ξεκίνησε την καριέρα του από το Ριζοσπάστη. Σπουδαίος φωνακλάς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε πολλές τηλεοπτικές κοκορομαχίες.

Παύλος Τσίμας
Πάνος Γερμανός : μεγαλοεπιχειρηματίας και οπαδός του ΚΚΕ. Δεν είναι μέλος του ΚΚΕ.
Γιώργος Κύρτσος
Γιάννης Ραχιώτης : δικηγόρος
Νίκος Κοτζιάς : ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΝΑΡ και τώρα στο ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου
Ευ. Παπαχρήστος : ΚΚΕ και μετά ΠΑΣΟΚ

Θοδωρής Ρουσόπουλος
Νάντια Βαλαβάνη : συγγραφέας και οικονομολόγος. Το 1973 ήταν μέλος της ΚΝΕ και της Αντι – ΕΦΕΕ και συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τάκης Θεοδωρικάκος (GPO)
Κώστας Γκόντζος (DERBY)

Όλγα Τρέμη
Σεμίνα Διγενή : τηλεπαρουσιάστρια, ΚΝΕ
Β. Βαλασσόπουλος : μετά από την ΚΝΕ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας.

Ανδρέας Λοβέρδος : στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Μαρία Δαμανάκη : μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. του ΚΚΕ, στη συνέχεια Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993) και σήμερα βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Διώτης : εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».
Σπύρος Παπαδόπουλος : τηλεπαρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση.
Στέλιος Λογοθέτης : μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου το 1973, της Αντι-ΕΦΕΕ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά.

Νίκος Ευαγγελάτος : μέλος της ΚΝΕ, δημοσιογράφος.

Μίμης Ανδρουλάκης : πολιτικός και συγγραφέας. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου το 1973, μέλος της ΚΝΕ, της Αντι-ΕΦΕΕ και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Ήταν στενός συνεργάτης του Φλωράκη και έγραφε τους λόγους που εκφωνούσε ο ηγέτης του ΚΚΕ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989. Το 1991 συγκρούστηκε με την ομάδα της Παπαρήγα και καθαιρέθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Εντάχθηκε στο ΣΥΝ, από τον οποίο διαγράφτηκε το 1993. Τελικά, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ.

Μέλη του ΕΚΚΕ Ή ΤΗΣ ΑΑΣΠΕ (φοιτητική παράταξη του ΕΚΚΕ)

Το ΕΚΚΕ ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πιο μαζική και επαναστατική οργάνωση
της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ:
Άννα Μιχαλιτσιάνου
Αντώνης Καφετζόπουλος
Γιώργος Κοτανίδης
Δημήτρης Πιατάς

ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ :
Αλέξης Καπόπουλος : αρχιτέκτονας, μέλος του ΕΚΚΕ και σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη.
Ανδρέας Αποστολίδης : μέλος του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ, σκηνοθέτης και συγγραφέας.
Θ. Μαραγκός : μέλος του ΕΚΚΕ και σκηνοθέτης της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Θεόδωρος Τσουκάτος : στενός συνεργάτης του Σημίτη στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, γνωστός και ως «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ.
Γ. Πανταγιάς : ο άνθρωπος που υπήρξε το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Σημίτη για πολλά χρόνια. Στα νιάτα του ήταν μέλος του ΕΚΚΕ και συντάκτης του περιοδικού «Σοσιαλιστική θεωρία και πράξη». Γνωρίστηκε με το Σημίτη το 1985.
Στέλιος Κούλογλου: υπεύθυνος του κεντρικού συμβουλίου της ΑΑΣΠΕ και αργότερα παρουσιαστής της εκπομπής ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ στην κρατική τηλεόραση.

Άννα Φιλίνη : βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Στα νιάτα της ήταν στο ΕΚΚΕ. Είχε πάρει μέρος στην επίθεση που πραγματοποίησε το ΕΚΚΕ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 21-4-1975, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα μαζικής πορείας. Το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές και παραλίγο να καεί τελείως. Η Φιλίνη καταδικάστηκε μαζί με άλλους για αυτή την επίθεση πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο το 1976.

Πέτρος Τατούλης : διετέλεσε βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ. Το 1998 διαγράφτηκε από τη ΝΔ. Επανήλθε και το 2008 διαγράφτηκε για δεύτερη φορά.

Ανδρέας Μικρούτσικος : Στα νιάτα του ήταν στο ΕΚΚΕ. Αργότερα, βέβαια, όπως τόσοι και τόσοι αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και να αλλώσουν το σύστημα “από τα μέσα”…
Θάνος Μικρούτσικος
Μπήλιω Τσουκαλά : τηλεπαρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση.
Αφροδίτη Μάνου : τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτης. Οι στίχοι των τραγουδιών «Πάρε με» και «Χαιρετίσματα» είναι δικοί της.
Ανδρέας Αποστολίδης : σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ηγετικό στέλεχος των ΕΚΚΕ και ΑΑΣΠΕ.

Θόδωρος Αγγελόπουλος : Κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης, διεθνώς αναγνωρισμένος. Ορισμένες ταινίες του είναι : «Μέρες του ’36» (1972), «Οι κυνηγοί» (1977), «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» (1991). Το 1998 πήρε το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από το INDYMEDIA που δεν έχουν διασταυρωθεί, μέλη του ΕΚΚΕ ήταν και η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας ! Για την εγκυρότητα των πληροφοριών αυτών διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι στη συναυλία συμπαράστασης στον Γιάννη Σερίφη (εις βάρος του οποίου είχε στηθεί από την αστυνομία μια απίστευτη σκευωρία) στο Σπόρτινγκ στις 9-1-1978 συμμετείχε ανάμεσα σε άλλους και η Άννα Βίσση.

Διάφοροι αριστεροί από διάφορους χώρους

Δημήτρης Κουφοντίνας : Στα παιδικά του χρόνια ήταν μέλος της ΠΑΜΚ (μαθητική κίνηση του ΠΑΣΟΚ). Αργότερα εντάχθηκε στην ΠΠΣΠ (φοιτητική οργάνωση της μαοϊκής αριστεράς). Ακολουθεί το πέρασμά του στο χώρο της τρομοκρατίας.

Θεολόγος Ψαραδέλης : Δικάστηκε το 2003 με την κατηγορία της συμμετοχής στη «17 Νοέμβρη» και κρίθηκε αθώος. Κατά τη διάρκεια της χούντας είχε συλληφθεί για την αντιδικτατορική του δράση.
Λευτέρης Καπώνης : γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας. Στα νιάτα του ήταν τροτσκιστής, ενώ αργότερα εντάχθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τον Ιανουάριο του 1970 καταδικάστηκε από στρατοδικείο της χούντας σε φυλάκιση, ως μέλος της αριστερής οργάνωσης «Λαϊκή Πάλη.
Σταμάτης Μαλέλης : στην αρχή τροτσκιστής και αργότερα σιχαμερό ερπετό του καναλιού STAR.
Σταύρος Λυγερός : ηγετικό στέλεχος της ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση) την περίοδο της Χούντας. Η ΟΣΕ (που σήμερα λέγεται ΣΕΚ) ιδρύθηκε το 1970. Το 1973 ο Λυγερός ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Στη χούντα είχαν δικαστές, αστυνομία και στρατό. Τώρα η «δημοκρατία» έχει δικαστές, ΜΜΕ, αστυνομία και τους διαιτητές να ενοχλούνται από τη Λαϊκή οργή…

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έντρομη η τροικανή κυβέρνηση ετοιμάζει κοινοβουλευτική δικτατορία με δημοκρατικό μανδύα - Το Μαξίμου προωθεί νέο εκλογικό νόμο

Το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ έχει έμπειρα στελέχη που έχουν θητεύσει κοντά σε αυθεντίες εκλογομάγειρες (Κουτσόγιωργα, Σκανδαλίδη, Ακη...κλπ). Αυτά τα μαθήματα εκλογικής μαγειρικής προσπαθεί να τα επαναφέρει τώρα και σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου εμπλουτισμένα με νέες γερμανικές συνταγές. Το μάντρωμα των βολευτών είναι γνωστό και σε αυτό οφείλεται εν πολλοίς και η μόνη ιδιοτελής έννοιά τους για την επόμενη μέρα. Ψηφίζουν ασυνείδητα (παρά το άρθρο Άρθρο 60&1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση) και στην συνέχεια αρχίζουν τα κροκοδείλια κλάματα και... τις υποκριτικές δικαιολογίες. Αυτό που ίσως ποτέ δεν τους απασχόλησε είναι η οικονομία και η πορεία αυτού του ευλογημένου τόπου. Ίσως αυτό που λέμε ο "Θεός της Ελλάδας να μας φυλάει από την Ελλάδα" είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η ευθύνη είναι τώρα των ενεργών πολιτών να αφυπνίσουν την κοινωνία και να την απαλλάξουν από τα σκιώδη φαντάσματα του παρελθόντος.

Οι 4 που έκαναν τις ζωές μας κόλαση> Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος.


Οι 4 που έκαναν τις ζωές μας κόλαση> Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος.

-Κύριε Παπανδρέου και κύριε Βενιζέλο, ένα είναι το σίγουρο: Καταστρέψατε τις ζωές μας.

Όπως κι εσείς κύριοι Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλε.

Εσείς που υπογράψατε την άθλια δανειακή σύμβαση εξαπατώντας τον λαό ο οποίος σας εξέλεξε με το "λεφτά υπάρχουν" και σίγουρα δεν σας έδωσε την εντολή να εξαθλιώσετε τις ζωές μας.

Δεν σας έδωσε την εντολή να ασελγείτε στο Σύνταγμα και να απειλείτε με κόψιμο του ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι.

Την ίδια στιγμή, εσείς οι 4, αναγκάζετε τους πολίτες να πληρώσουν με 1,1 δις ευρώ την διεφθαρμένη τράπεζα του Λαυρεντιάδη.

Πόσο νομίζετε ότι θα αντέξετε στην εξουσία;

Τα νέα από τη Σύνοδο Κορυφής είναι κολασμένα και το πιο πιθανό σενάριο είναι Γάλλοι και Γερμανοί να επιχειρήσουν να διασώσουν τις τράπεζές τους και στην Ελλάδα να δώσουν μια κλωτσιά.

Πιστεύετε ότι μετά από αυτό θα προλάβετε να κάνετε Χριστούγεννα στην εξουσία;

«ΔΩΡΟ»… ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-- ΕΚΔΟΤΕΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ...

«ΔΩΡΟ»… ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-- ΕΚΔΟΤΕΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ...
«ΒΑΓΓΕΛΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΑΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ‘’ΡΟΥΣΦΕΤΙ’’...;;;

Η Λούκα, -- παρά τα όσα αναπαράγουν τα Μ.Μ.Ε.--, δεν συζήτησε με τον Giorgo, αλλά με τον Βενιζέλο, προκειμένου να μεταπεισθεί για να ψηφίσει το άρθρο 37, όπως σήμερα μας πληροφορεί η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, σε εκετενέστατο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Ήταν δε «καταπέλτης» κατά του Βενιζέλου, στον οποίο είπε:
«Μόνοι σας βάλατε το άρθρο 37, η Τρόϊκα δεν σας το ζήτησε, αυτό είναι δικιά σου έμπνευσης»….

Και συνέχισε:
«Περνάς την ‘’γραμμή’’ ορισμένων εργοδοτών και κάνεις ‘’Ρουσφέτι’’ σε 4-5 επιχειρηματίες, σε Τραπεζίτες και Εκδότες»…!!!
Αλλά και το Μνημόνιο ή το Μεσοπρόθεσμο ή και τώρα στις Βρυξέλες για την εξασφάλιση των Τραπεζιτών δεν γίνεται όλη η ιστορία, αφού τον λογαριασμό των Giorgo—Beni-to, θα τον πληρώσουμε εμείς.;;;

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πρώτος μεγαλοοφειλετης στη λίστα ; ο πεθερός του ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ με 660.000.000 ευρώ.!!!!!!!!

Πρώτος μεγαλοοφειλετης στη λίστα ; ο πεθερός του ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ με 660.000.000 ευρώ .

Ξέρεται ποιος είναι πρώτος στην …απόρρητη λίστα των μεγαλοοφειλετών που απέκρυψε ο Βενιζέλος από τους δημοσιογράφους και όχι μόνο; Ο γνωστός μεγαλο-ξενοδόχος Δασκαλαντωνάκης, πεθερός του υποτιθέμενου υπουργού και σφοδρά τουρκόφιλου λόγω οικογενειακών μπίζνων με δαύτους, Ν. Σηφουνάκη και κολλητός του Θ. Πάγκαλο με 660.000.000 παρακαλώ, και οι οποίοι απείλησαν με αποχώρηση εάν βγει.

Έτσι μπροστά στον φόβο της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου υπέκυψε ο πρόστυχος πολιτικά Βενιζέλος, και την κατέταξε στα..απόρρητα έγγραφα μέχρι… νεοτέρας. Αφού λοιπόν εκμεταλλεύτηκαν τα πεθερικά του ( που φρόντισαν να διατηρήσουν τον γαμπρό τους στην πολιτική ως μεγαλοστέλεχος και υπουργό έχοντας έτσι εξασφαλίσει… ασυλία ), μέχρι εξαντλήσεως, τις πιο ευημερούσες επιχειρήσεις - φιλέτα, όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Το ¨Cape Sοunio¨ το ¨ FILOXENIA¨ στην Καλαμάτα και ένα σωρό πολυτελή ακόμα ξενοδοχεία, και βγάλανε τα δισεκατομμύρια τους στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όλοι τους, αφησαν στο κράτος και στους μαλάκες χειροκροτητές τα δυσβάστακτα χρέη και με διατήρηση της ανωνυμίας ,λόγω ..γαμπρού.!!!!! ΤΥΧΑΙΟ  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.!!!!!

Συνδικαλιστικά υβρίδια.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Συνδικαλιστικά υβρίδια

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κάποτε στην πρώτη γραμμή θεμελίωσης διεκδικήσεων και κατακτήσεων, σήμερα βασικοί άξονες στο έργο συνολικής κατεδάφισης, της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου – Ε. Βενιζέλου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πρώην μεγαλοσυνδικαλιστές όλοι τους, φανατικοί ψηφοφόροι του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου χθες, ψηφίζουν σήμερα και το πολυνομοσχέδιο. Ακούραστοι στη συναίνεση, στη σιωπή, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Οι άλλοτε πολέμιοι των νόμων Σουφλιά και
Σιούφα για το ασφαλιστικό, μαζί με τον άλλο εργοδοτοφάγο διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, υποχρεωμένοι από την κάθετη αντίθεση του κόσμου της εργασίας στο νομοσχέδιο Γιαννίτση να αρνηθούν τον συμβιβασμό με την κυβέρνηση Σημίτη, υποκλίνονται σαν γιουσουφάκια στον ΓΑΠ και στον κατακτητή (ΤΡΟΙΚΑ).
Πρωτοπόροι στις εργατικές πορείες, στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πεδίου του Άρεως – πλ. Συντάγματος, ταμπουρώθηκαν στο κτίριο της βουλής την ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας , με ασπίδα τους κουκουλοφόρους στο ρόλο των δυνάμεων καταστολής εναντίων των ειρηνικών διαδηλωτών .
Εκτός των προηγούμενων επαχθέστατων αποφάσεων για εργαζόμενους-συνταξιούχους, χθες κορυφώθηκε η προσφορά τους, ψηφίζοντας υπέρ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και της κατάργησης των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ για την καθιέρωση και στερέωση των οποίων, για δεκαετίες δόθηκαν σκληροί αγώνες.
Τα λόγια τα μεγάλα αποδείχθηκαν ψεύτικα μπροστά στη διασφάλιση της βουλευτικής τους καρέκλας. Θέση που ξεκάθαρα πήραν από τους ψηφοφόρους του κόσμου της εργασίας που τους πίστεψε και αρνούνται σήμερα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος (ή ξευτίλας)να αποχωριστούν.
Σίγουρα έχουν χάσει κάθε παράσταση αγωνιστικής κινητοποίησης, διαδήλωσης, απεργίας και με το κοστούμι των "σωτήρων" που τους φόρεσε ο ΓΑΠ μετατρέπονται σε κατηγόρους εισαγγελείς των συνδικαλιστών και πρωταγωνιστές στις λαϊκές παραστάσεις, με προπηλακισμούς, φτυσίματα, ύβρεις και γιαουρτώματα.
Χθεσινοί αγωνιστές, εξαργυρωτές των αγωνιστικών σας ενσήμων και ανταλλάκτες των κρυφών σας πόθων και επιδιώξεων σήμερα, κανείς δεν σας έδωσε αυτό το δικαίωμα. Κανείς δεν σας έστειλε στο ταμείο για να εισπράξετε τα αργύρια της προδοσίας. Καμιά ζυγαριά δεν δείχνει ισοβαρή τις θυσίες της εργατικής τάξης με το βουλευτιλίκι σας.
Είστε κατώτεροι των περιστάσεων, αποξενωμένοι και ανάξιοι να αναφέρεσθε στο παρελθόν, μονίμως υποχρεωμένοι να απολογείσθε για τις σημερινές <<εγκληματικές>> σας πράξεις, που καταδικάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε αργό θάνατο.
Μια επανάληψη υποψηφιότητας για επανάκτηση της αγαπημένης βουλευτικής έδρας ( μακάρι να χάσατε και την αυτογνωσία σας ), θα σας αποδείξει το αληθές του λόγου και του παρόντος κειμένου
Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...


ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ…
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ “ΣΟΚ”;;
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"!


Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"!

Εκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν.Μεντβέντεφ....
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο".

Αλλά και χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος επισκέφθηκε την Μόσχα το περασμένο σαββατοκύριακο και είχε συνομιλίες και επαφές με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους προχώρησε σε "αποκαλυπτήρια" των κυβερνητικών ψευδών επί του θέματος:

"Είπατε για τη Ρωσία. Μα κοροϊδεύετε, εμπαίζετε, δουλεύετε μια μεγάλη δύναμη ότι έχετε στείλει πρόσκληση -είναι γραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής- και πάω επάνω και μου λένε και με διαβεβαιώνουν ότι είναι παραμύθι. Εσείς εκτίθεστε και προσπαθώ να σώσω αυτή την κουβέντα λέγοντας ότι λόγω ίσως κάποιας γραφειοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι είναι.

Σεβαστείτε, λοιπόν, μία δύναμη η οποία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και σκεφτείτε κι άλλους τρόπους καινοτόμους. Μην πηγαίνετε στο να μας τα δώσει η Ευρώπη.

Κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε σκεφτεί λίγο αν κατορθώσουμε να πείσουμε τους Ρώσους να μας κάνουν για τρία χρόνια έκπτωση 50% στο αέριο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πέσουν στο μισό, σημαίνει ότι οι βιομηχανίες θα μπορούν να έχουν φτηνή ενέργεια.

Σκεφτείτε λίγο παραπέρα από τις παρωπίδες και τους τοίχους μερικά πράγματα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον τόπο. Αυτό εννοώ".

Πέρα από την ουσία του θέματος εντυπωσιάζει η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τις σχέσεις με την Ρωσία, αλλά βέβαια υπάρχουν ευανάγνωστες εξηγήσεις: Οι δεσμεύσεις στα δυτικά κέντρα εξουσίας, τόσο του Γ.Παπανδρέου, όσο και εσχάτως του αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου (παίζει full το γερμανικό "χαρτί) είναι σαφείς και βέβαια αποκλείουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο χωριό και τις δυνατότητες προσέγγισης χωρών όπως η ομάδα BRICS.

Ειδικά για τον Ε.Βενιζέλο δεν ξεχνούν και την εξαπάτηση που τους επιφύλασσε στο πρόγραμμα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το βάλτωμα του προγράμματος BMP-3HEL.

Είναι αναξιόπουστοι, είναι καρπαζοεισπράκτορες, είναι και γιουσουφάκια..


Είναι αναξιόπουστοι, είναι καρπαζοεισπράκτορες, είναι και γιουσουφάκια..

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός ζητώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Με άλλα λόγια: Πήγε ο κ. Βενιζέλος να μπλοφάρει με την Τρόικα, αλλά αυτή του έκανε κόντρα ρελάνς και του τα …πήρε όλα. Τους τα έδωσε όλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και επιπλέον προεξόφλησε και την ψήφο των βουλευτών.
Εν πάση περιπτώσει η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ο κ. Βενιζέλος εγκληματεί κατά του ελληνικού λαού, διαλύει μια ολόκληρη
κοινωνία και φυσικά διαλύει και το κόμμα του.

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα χαριτωμένα. Ο κ. Βενιζέλος υπογράφει στο τέλος, όχι ως υπουργός ή αντιπρόεδρος αλλά ως… professor. Δεν παίζεται ο άνθρωπος, νόμιζε άραγε ότι θα τσιμπήσουν με το “καθηγητής” οι τεχνοκράτες; Μήπως τους είπε ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κι ότι η σχέση του με τα οικονομικά είναι όσο αυτή που έχει κι ένας… καθηγητής γυμνασίου; Ή μήπως είναι μεγαλομανής και υπογράφει με τον τρόπο αυτό; Εκτός βέβαια κι αν είναι σίγουρος ότι σύντομα δε θα είναι ούτε υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος, ούτε βουλευτής, παρά μόνο καθηγητής οπότε, προετοιμάζεται κι ο ίδιος ψυχολογικά.

Στα σοβαρά τώρα. Η επιστολή του κ. Βενιζέλου περιγράφει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση. Τονίζεται λοιπόν ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές κι ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 τα εξής μέτρα:
■Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
■Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης “μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων” και “σημαντική μείωση” του εφάπαξ.
■Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
■Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
■Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
■Υπόσχεται επίσης ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.

Και τώρα στο ζουμί. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.

Δηλαδή, κανείς δεν του ζήτησε να φέρει στο πολυνομοσχέδιο το περίφημο άρθρο 37 που προκάλεσε τόση ταραχή στην κοινωνία. Ένα άρθρο που ψηφίστηκε και με το οποίο και με τη βούλα επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα.

Δεν του ζήτησε η κ. Λαγκάρντ να κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε και ο Ματίας Μορς ο επικεφαλής της Τρόικας που σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», στις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι «δεν ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» και «ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Κανένας λοιπόν από την τρόικα δεν του είχε ζητήσει να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως. Με δική του βούληση ο κ. Βενιζέλος -για να ευχαριστήσει άραγε την τρόικα;- έφερε το ντροπιαστικό αυτό άρθρο. Αυτός είναι ο πρωτεργάτης της εργασιακής και μισθολογικής ανατροπής και φυσικά οι τροικάνοι δε θα μπορούσαν να μη δεχθούν το δώρο που τους έκανε ο… συνεργάτης τους.

Ο κ. Προφέσορ θα πρέπει να δώσει λόγο για το έγκλημα κατά της κοινωνίας.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Mr GAP. EYGE TOYΣ.!!!!!!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βρε Γουδί και πάλι Γουδί.!!!!!!!!!!!!!!!!!


Βρε Γουδί και πάλι Γουδί.!!

Ενοχλείται το πολιτικό πτώμα που ακόμα παριστάνει τον πρωθυπουργό, επειδή η αντιπολίτευση κάνει λόγο για το Γουδί. Και θύμωσε χθές και απείλησε και παρακάλεσε να ψηφιστεί αύριο το πολυνομοσχέδιο. Όμως το Γουδί είναι η λύση.

Και δεν ήταν ιδέα του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη, της Παπαρήγα, του Τσίπρα, του λαού. Την ιδέα την έριξε πρώτος ο κ. Λοβέρδος στις 3 Οκτωβρίου 2010 στην Real news.

Γιώργο, το καλό που σου θέλω φύγε τώρα. Και δεν θα γλυτώσεις σαν το Χριστοφοράκο. Έχουν γνώση οι φύλακες…

153 πολιτικά πτώματα, θα πουν ΝΑΙ. 10.000.000 Έλληνες λένε ΟΧΙ. Ποιός θα νικήσει;


153 πολιτικά πτώματα, θα πουν ΝΑΙ. 10.000.000 Έλληνες λένε ΟΧΙ. Ποιός θα νικήσει;

Με την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των Ελλήνων πολιτών δόθηκε η χαριστική βολή στα 153 πολιτικά πτώματα της κοινοβουλευτικής μειοδοσίας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΣΕ, ο αριθμός των διαδηλωτών υπερέβη τις 500.000, ενώ η αστυνομία εκτιμά το πλήθος σε 200.000. Σε κάθε περίπτωση, ο Παπανδρέου και οι 153 συνεργοί του στην καταστροφή της Ελλάδος, έλαβαν σήμερα το πλέον ηχηρό ράπισμα.

Είμαι περίεργος αν ο Παπανδρέου, πηγαίνοντας την Κυριακή στις Βρυξέλλες, για την σύνοδο κορυφής, θα τολμήσει να επαναλάβει τις γνωστές ηλιθιότητες που εκστομίζει, ότι δήθεν ο Ελληνικός λαός στηρίζει τις προδοτικές επιλογές του και το εθνοκτόνο έργο του.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή των Ελλήνων σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, είναι η αδιάψευστη απόδειξη της λαϊκής οργής και αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Η σημερινή λαϊκή αφύπνιση προκάλεσε σεισμό. Και με τον σεισμό αυτό, οι ετοιμόρροποι παπαβενιζέλοι θα καταρρεύσουν.

Παράλληλα, οι Έλληνες έστειλαν σήμερα, για πολλοστή φορά, το ίδιο μήνυμα προς τους 153 πρόθυμους για όλα και σε όλα βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν το φορολογικό πολυνομοσχέδιο. Η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Η πορεία τους προς το Γουδί είναι μονόδρομος και δεν έχει επιστροφή.!!!!!!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Γιώργο, και εσείς οι άλλες… 153, το Γουδί δεν διχάζει το λαό. Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γιώργο, και εσείς οι άλλες… 153, το Γουδί δεν διχάζει το λαό. Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο γάϊδαρος, λίγο πριν ψοφήσει, κλωτσάει. ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην ομιλία του στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο ιός της Μαργαρίτας επιστράτευσε τα πάντα, τα πάντα όλα. Τι τον Καποδίστρια, τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον εμφύλιο, τους εθνικούς ευεργέτες.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις πηγές μου, η αναφορά του πολιτικώς μελλοθανάτου Παπανδρέου, στον Κολοκοτρώνη, στον Ανδρούτσο και στην μητέρα του.

Στην συνέχεια έκανε ολομέτωπη επίθεση:

στους τραπεζίτες που δανείζουν χρεοκοπημένα κανάλια, στα ΜΜΕ που γράφουν μόνο τα αρνητικά, στον Κουρή, στον Χατζηνικολάου, στους επιχειρηματίες που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τέλος στους δικαστικούς που βγάζουν έξω “Ψωμιάδηδες” και δεν συνδράμουν με τον οβολό τους ..και φυσικά δεν ξέχασε την αντιπολίτευση που δεν συναινεί.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η φήμη ότι κατηγόρησε

την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον Χατζηπετρή για τα λοιπά δεινά του τόπου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά στο Γουδί : «γι’ αυτούς που μιλάνε για ΓΟΥΔΙ, και σπέρνουν στο Λαό τον διχασμό…»
Γιώργο, και εσείς οι άλλες… 153, το Γουδί δεν διχάζει το λαό. Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.!!!!!!!!!!!!

«ΜΕΤΩΠΟ και ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...!!!


«ΜΕΤΩΠΟ και ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...!!!
ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

Μια ατμόσφαιρα υπόκωφης έντασης υπήρξε στο άτυπο Υπουργικό συμβούλιο, καθώς το άρθρο των τριών Υπουργών (Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Ι. Ραγκούσης) πυροδότησε πολύ σκληρά σχόλια από πολλούς υπουργούς...
Χρ. Παπουτσής, Παν. Μπεγλίτης, Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης, Μιλτ. Παπαιωάννου, Σ. Ξυνίδης και Φώφη Γεννηματά διαφοροποιήθηκαν λέγοντας:
«Δεν πρέπει να θεωρούμε την κοινωνία ως συντεχνία.

Ναι έχουμε και συντεχνίες. Αλλά υπάρχουν και οι άνεργοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χάσει από την κρίση»...

Η δε Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε:
«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και αγωνία στον κόσμο. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα λέγοντας ότι το πρόβλημα μας είναι οι συντεχνίες.
Δεν πρέπει να μας διέπει μια λογική αυταρχισμού, γιατί κινδυνεύουμε να χτίσουμε ένα τοίχο απομόνωσης από την κοινωνία».

Έχει αρχίσει η επόμενη μέρα γιά την Κυβέρνηση και το Πασοκ και ο κάθε ένας χορεύει τον δικό του χορό στον σκοπό του τραγουδιού:

« Ό σώζων εαυτόν σωθήτω»...!!!

***-ΤΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.***





ΤΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Η παράξενη 18η Οκτωβρίου

Στην νεότερη Ελληνική ιστορία η αυριανή ημερομηνία έχει αφήσει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα. Υπάρχουν τρία γεγονότα που από μια περίεργη σύμπτωση ενώνουν τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας.


Η Τετάρτη 18 Οκτωβρίου του '44 ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι μέρες νωρίτερα οι Γερμανοί είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα. Ακόμα ισχύει η θεωρία ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία του ΕΛΑΣ να κατακτήσει την εξουσία. Σεβόμενος όμως τη συμφωνία της Καζέρτα, ο ισχυρότερος αντιστασιακός μηχανισμός, περίμενε την έλευση της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ύψωσε την γαλανόλευκη στην Ακρόπολη μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. Λίγες στιγμές αργότερα εκφωνούσε τον περίφημο λόγο της απελευθέρωσης στην πλατεία Συντάγματος. Ξεκίνησε με τις λέξεις: "Ασπαζόμεθα την ιεράν γην της Ελευθέρας Πατρίδος...” και δεινός ρήτορας όπως ήταν έκανε λόγο για την εθνική, την οικονομική αποκατάσταση, την βούληση για την δημιουργία ισχυρού κράτους, την τιμωρία των ενόχων, την πεποίθησή του ότι ο λαός θα ανακτήσει τις ελευθερίες του, ενώ τέλειωσε με τρεις λέξεις: “Ζήτω η Ελευθερία!”

Ο στρατηγός Roland Scobie ήταν συνεχώς στο πλευρό του. Η έλευση των πρώτων δυνάμεων των Βρετανικών στρατευμάτων έγινε μέσα σε ενθουσιώδες πλαίσιο υποδοχής. Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος με μια καθημαγμένη οικονομία, με διαλυμένη κάθε είδους παραγωγή, βουτηγμένος στην παράνοια της Γερμανικής βαρβαρότητας, υπήρχε αισιοδοξία. Μετά από τριάμισι χρόνια στην άβυσσο του τρόμου και της πείνας ξαναγεννιόταν η ελπίδα.

Τίποτα όμως από αυτά, που με την ρητορική του δεινότητα διατύπωσε ο πρωθυπουργός, δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν. Κάτι περισσότερο από 6 εβδομάδες αργότερα το αίμα έρεε πάλι. Η Αθήνα ζούσε τον εφιάλτη του Δεκέμβρη. Η συμφωνία της Βάρκιζας έδωσε ελπίδες μόνον στους αιθεροβάμονες. Αποδείχτηκε χάρτινη. Ο κλοιός γινόταν ασφυκτικός. Ο δρόμος για τον εμφύλιο είχε ανοίξει διάπλατα. Το δράμα μεγάλωνε.


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1981 πολλοί Αθηναίοι είχαν πάει για μπάνιο πριν ή μετά την εκτέλεση των εκλογικών καθηκόντων τους. Ήταν μια ζεστή γλυκιά Φθινοπωρινή μέρα που το τέλος της επιφύλαξε μια βαθιά τομή στα πολιτικά πράγματα.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, σχεδόν διπλασιάζοντας για δεύτερη φόρα το ποσοστό του σε εθνικές εκλογές κατήγαγε λαμπρή νίκη και αναλάμβανε την υπευθυνότητα της διακυβέρνησης της χώρας. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (48,07%), το προτίμησαν και με κυρίαρχο σύνθημα “Αλλαγή” το προσωποκεντρικό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατακτούσε την εξουσία.

Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία περιπετειώδη θητεία του πατέρα του, ένας άλλος Παπανδρέου ρηξικέλευθος, με μια εικόνα περήφανη, συγκροτημένη όπως στη συνέντευξή του στο ABC υποσχόταν κάτι ακόμα περισσότερο από ελπίδες. Υποσχόταν δράση, ανατροπές, συγκρούσεις.

Καθώς ο χρόνος περνούσε όμως, η πολιτική πρακτική απομακρυνόταν από την προεκλογική, αν όχι επαναστατική, σίγουρα ριζοσπαστική συνθηματολογία. Αργά αλλά σταθερά, το καθαρό πολιτικό αποτύπωμα της παράταξης άρχισε να διαγράφεται και όσοι δεν έβλεπαν αυτό στο οποίο μεταλλασσόταν ήταν ή αθώοι ή είχαν συμφέροντα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ από πλατφόρμα αμφισβήτησης είχε μετατραπεί σε μηχανισμό εξουσίας. Αν υποθέσουμε ότι είχε ποτέ οποιαδήποτε σημαντικό όραμα το είχε θυσιάσει στο βωμό της εξουσίας. Σε αυτό το βωμό θυσιάστηκε ακόμα και η φιγούρα του ηγέτη του.

Από τον χαρισματικό, μαχητικό Ανδρέα των ζιβάγκο που μάγευε τα πλήθη, μέχρι την εικόνα του καλοντυμένου γηραιού ηγέτη που με τη βοήθεια της τρίτης του συζύγου έκοβε τη γαμήλια τούρτα η χρονική απόσταση ήταν μόλις μια δωδεκαετία αλλά η ιδεολογική απόσταση ήταν χαώδης. Ο Ανδρέας έσβηνε λίγο πιο αργά από το όραμα της αλλαγής.


Εικοσιοκτώ χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, η 18η Οκτωβρίου έπεφτε πάλι Κυριακή. Δεκαοκτώ 10ου λοιπόν του 2009, μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάσταση του Πα.Σο.Κ που υπό την ηγεσία του Γιώργου, (εγγονού και υιού πρωθυπουργού) Παπανδρέου επέστρεφε στην εξουσία έπειτα από πεντέμισι χρόνια αντιπολιτευτικού ρόλου και αξίωνε από το Ελληνικό κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης.

Την έλαβε με 160 ψήφους υπέρ και 140 κατά. Προηγουμένως και επί τρεις ημέρες, οι υπουργοί του, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, είχαν παρουσιάσει τις προτεραιότητές τους. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου της κυβέρνησης, ενώ τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Μόλις επτά μήνες αργότερα η χώρα αναζητούσε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογράφοντας το Μνημόνιο. Η συνέχεια είναι γνωστή, το μέλλον άδηλον.

Κατόπιν τούτων είναι δύσκολο να βρει κάποιος περιθώρια αισιοδοξίας για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Ημέρα εορτής του Αποστόλου και ευαγγελιστή Λουκά (μεγάλη η χάρη του), αλλά και ημερομηνία γέννησης του έβδομου πρωθυπουργού της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Χανιά 1920), η 18η Οκτωβρίου σημαδεύτηκε από μια περίεργη ιστορική ακολουθία με πρωταγωνιστές τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Με νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την ποινική δίωξη του πρωθυπουργού επανέρχεται ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου...!!!


Με νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την ποινική δίωξη του πρωθυπουργού επανέρχεται ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου...!!!
ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ... «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ», ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ...!!!

Ναι έτσι είναι...
Ο κ. Β.Κόκκινος σε ένα άρθρο πού αναδημοσιεύσαμε τη περασμένη εβδομάδα εδώ, και και το οποίο είχε τεράστια απήχηση με ρεκορ αναγνωσιμότητας, υποδείκνυε την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού γιά εξαπάτηση του λαού σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα...

Επανέρχεται όμως και αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα «Αξία» πού αρθρογραφεί, προσθέτοντας πέραν του αδικήματος της «εξαπάτησης» και αυτό της «απιστίας» σε βαθμό κακουργήματος…!!!

Το αναφέρουμε επειδή με την πλήρη περιγραφή των πραγματικών περιστατικών και την νομική επένδυση τού άριστου και πεπειραμένου γνώστη του Δικαίου αλλά προσέτι και της Δικαστηριακής και Δικαστικής πρακτικής, θεωρούμε ότι είναιι, άν όχι έτοιμο αλλά...
πρός πλήρη σύνταξη το κατηγορητήριο...!!!

Μη συμβεί εκείνο πού συνέβη επί Μητσοτάκη με το κατηγορητήριο του Ανδρέα...

Αντί να το συντάξει ο μέχρι τότε Δικηγόρος του και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης, τό συνέταξε ένας Βουλευτής Δικηγόρος σε επαρχιακό εφετείο της Θεσσαλίας με έκδηλη μάλιστα και την δυσλεξία...

Όταν βέβαια είχε συνταχθεί το κατηγορητήριο τότε θυμήθηκαν τον Κατσαντώνη, ό οποίος δυσαρεστημένος επειδή ο Μητσοτάκης δεν τον περιέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αθήνα, απάντησε:

«Δώστε το, να το ελέγχξει η... Γιάννα Δασκαλάκη- Παρθένη-Αγγελοπούλου», την οποίαν είχε ήδη συμπεριλάβει ως υποψήφια ο Επίτιμος, κατόπιν άνωθεν υψηλής οικονομικής ασφαλώς υποδείξεως...!!!

Μέ τα κατηγορητήρια συμβαίνει ότι και με τις ερωτήσεις Βουλευτών «συγκεκριμένου» κόμματος...
Όπως υπάρχουν ερωτήσεις για ουσιαστικό κοινουβουλευτικό έλεγχο, υπάρχουν και ερωτήσεις γιά «οικονόμα» των Βουλευτών και μάλιστα άγρια...!!!

Διατυπώνουν την ερώτηση ως «μήνυμα» στόν αποδέκτη όταν κυρίως είναι οικονομικός παράγοντας...
Παίρνοντας το μήνυμα ο παράγοντας τα «σκάει» χοντρά στον Βουλευτή ό οποίος τού υπόσχεται ότι δεν θα επανέλθει με νέα σωστή και ουσιαστική ερώτηση και πάει περίπατο ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος...!!!

Τό αυτό συμβαίνει και με την διατύπωση των κατηγορητηρίων...

Άλλα συντάσσονται γιά την αθώωση των κατηγορουμένων και άλλα γιά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των ενόχων...

Εδώ είναι έτοιμο...!!!

Βρε κύριε Ψυχάρη μας, τι ψυχή θα παραδώσεις;;


Βρε κύριε Ψυχάρη μας, τι ψυχή θα παραδώσεις;;

Μέχρι τώρα θεωρούσαν τις εκλογές επιζήμιες για τον τόπο. Επικίνδυνες για τη δημοκρατία (τους).
Ολέθριες για την «οικονομία» (τους).

Και «ξαφνικά» τις ανακαλύπτουν.

Όχι για να απαλλαγεί η Χώρα από την πιο ανίκανη Κυβέρνηση της ιστορίας της.
Όχι για να δοθεί μια διέξοδος στα εκρηκτικά αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί.
Αλλά για να «σωθεί» (όπως-όπως) το όχημα της πολιτικής επιβίωσής τους.

Το «Κίνημα» (τους).

Έτσι, διά του εγκυρότερου εκφραστή του Συστήματός (τους), -του τιμονιέρη του ΔΟΛιου Συγκροτήματος-, απευθύνονται στον (συνταγματικά
και πολιτικά ευνουχισμένο) Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και «υποδεικνύουν» την προσφυγή στις κάλπες. Επισημαίνονται αναισχύντως: «Έχετε τις ευθύνες του Ανωτάτου Άρχοντος, έστω και ψαλιδισμένες από τον Συνταγματικό Νομοθέτη, που δεν προνόησε για τον ρόλο του Προέδρου σε τέτοιες κρίσιμες περιστάσεις». Οποία ψυχάρειος παραφροσύνη!

Για να σώσει έναν ανήμπορο Πρωθυπουργό κι ένα πολλαπλώς χρεοκοπημένο «Κίνημα», επικαλείται τις «ψαλιδισμένες ευθύνες» ενός παροπλισμένου Προέδρου! Όταν ο ίδιος και το Συγκρότημά (του) ενεθάρρυναν και χειροκροτούσαν τον ψαλιδοχέρη «Συνταγματικό Νομοθέτη» (τους Κουτσογιωργαίους και Βουβουζελαίους) να κόψει και να ράψει το «ρόλο του Προέδρου» στα μέτρα τα δικά τους. Των ανάπηρων νάνων.

Που, φυσικά, «σε τέτοιες κρίσιμες περιπτώσεις» αποδεικνύονται μικροί και ελάχιστοι. Ανάξιοι κατά πάντα και δια πάντα. Ανάξιοι ακόμη και για την εκλογική αναμέτρηση (και συντριβή). «Άξιοι» μόνον να σαπίσουν στους θρόνους τους, με τις καυτές πατάτες στα χέρια…

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

4 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ!!!


4 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ!!!!

ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ!!!

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τα 4 πρόσωπα-βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διατηρούν προνομιακές σχέσεις με την Αμερικανική πρεσβεία γι αυτό και οι Αμερικανοί τους προωθούν πολιτικά και επικοινωνιακά. Στο προβοκατόρικο ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, κατονομάζονται...

4 πρόσωπα τα οποία είναι τακτικοί συνομιλητές του Αμερικανού πρέσβη και όχι μόνο. Να ελπίζουν ότι δεν διάβασε το ρεπορτάζ ο Α. Σαμαράς γιατί εάν το διάβασε, θα τους σουτάρει και τους τέσσερις από το κόμμα του...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ.?????????????

ΤΙ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ Ο κ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΙΣ Ι/10/ 2009.????


ΤΙ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ Ο κ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΙΣ Ι/10/ 2009.???? ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

«Πριν από 2 χρόνια, ο Λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου! Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους»
ΓIΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...!!!!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ
Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος

Ημ. Δημοσίευσης : 01/10/2009 21:48 http://www.pasok.gr/

3.1. Πλήρης απασχόληση και αξιοπρεπής εργασία για όλους
3.2. Ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα
3.3. Στήριξη της οικογένειας και κοινωνική προστασία
3.4. Άτομα με αναπηρία: ίση συμμετοχή στη ζωή
3.5. Νέα εθνική πολιτική για την υγεία

3.6. Ψυχική υγεία – εξαρτήσεις – ναρκωτικά Read the rest of this post »

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.?????

Συμπολίτες μου σας λυπάμαι, αλλά καλά να πάθετε…


Συμπολίτες μου σας λυπάμαι, αλλά καλά να πάθετε…

Θυμάμαι τον παλιό κακό καιρό, τότε με την επάρατο δεξιά, όταν οι διάφοροι σοσιαλιστές σύντροφοί μου συνδικαλιστές, έκαναν απεργίες, αν τολμούσε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης να σκεφθεί, έστω φωναχτά, για κάποιες υποτυπώδεις μεταρρυθμίσεις, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στους μισθούς, στις συντάξεις.

Κατέβαζαν τους διακόπτες, έκλειναν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, έδεναν τα πλοία στα λιμάνια, σταμάταγαν τις συγκοινωνίες. Διέλυαν την ζωή στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, έσπαγαν ότι

έβρισκαν στο πέρασμά τους, και με την πρόθυμη συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε. αναδείκνυαν τον βαρβαρισμό της δεξιάς. Οι μπατιρημένοι καναλάρχες εξυμνούσαν τον Παπανδρέου ως τον Μεσσία της Ελλάδος, που η άνοδός του στην εξουσία, θα «λύτρωνε» τον λαό από τα «δεινά» και παράλληλα θα γέμιζε τα ταμεία τους με νέα δάνεια, για να επιβιώσουν.

Αν η επάρατη δεξιά τολμούσε να κάνει πράξη κάποια ανώδυνα μέτρα, όπως παραδείγματος χάρη να δώσει αύξηση στους εργαζομένους ενός ευρώ την ημέρα, ἤ να μετακινήσει κάποιο υπάλληλο από τον δεύτερο, στον τρίτο όροφο κάποιας υπηρεσίας, γινόταν ο κακός χαμός. Απεργία για ψύλλου πήδημα.

Σήμερα που τα αφεντικά τους βρίσκονται στην κυβέρνηση, απολύουν χιλιάδες εργαζομένους, μειώνουν μισθούς και συντάξεις κατά 30 έως 40%, επιβάλλουν φόρους που οι εξαθλιωμένοι πλέον πολίτες-υποζύγια δεν μπορούν να πληρώσουν, οι κινεδιζόμενοι συνδικαλιστές, διαθέτοντες «πυγὴν μεγάλην, πόσθην μικράν» (Αριστοφάνης, Νεφέλαι), έχουν σκύψει στα τέσσερα, και δεν βγάζουν άχνα.

Στους παπανδρεϊκούς χρόνους που ζούμε, πέταξε ο ψύλλος και έμεινε το πήδημα. Αν ήμουν κακός θα έλεγα καλά να πάθουν, αν ήμουν δεξιός θα έλεγα ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ήμουν σοσιαλιστής και δεν ανεχόμουνα την βαρβαρότητα. Δυστυχώς πέταξε ο σοσιαλισμός και μου έμεινε η βαρβαρότητα. Και με αυτήν, από εδώ και μπρός θα πορεύομαι…

Στάθης